Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Vuoden urheilijan titteli herkisti Matti Mattssonin

”Onhan tätä odotettu pikkupojasta lähtien, että jos joskus se oma hetki osuisi kohdilleen ja viime kesänä se sitten osui ja siksi ollaan nyt täällä”, herkistyi Vuoden urheilijaksi valittu uimari Matti Mattsson valintansa jälkeen.

”Onhan tätä odotettu pikkupojasta lähtien, että jos joskus se oma hetki osuisi kohdilleen ja viime kesänä se sitten osui ja siksi ollaan nyt täällä”, herkistyi Vuoden urheilijaksi valittu uimari Matti Mattsson valintansa jälkeen.

Urheilutoimittajat valitsivat Mattssonin Vuoden urheilijaksi ylivoimaisella pistemäärällä 2104. Äänestyksessä toiseksi tuli uransa olympialaisiin päättänyt nyrkkeilijä Mira Potkonen (1154) ja kolmanneksi sijoittui golffari Matilda Castren (1026). Koko listan voitte lukea täältä.

Porilaisesta Mattsonista tuli samalla kautta aikain kolmas vuoden urheilijaksi valittu uimari. Häntä edelsivät Vuoden urheilijaksi 1994 valitut Jani Sievinen sekä saman tittelin 2003 vienyt Hanna-Maria Seppälä. Urheilutoimittajain Liitto on nimennyt Vuoden urheilijan vuodesta 1947 alkaen.

”Totta kai tämä titteli on nyt myös lajille todella iso asia. On ikään kuin nostettu uinti jälleen sille tasolle maassamme, kuin missä se oli lajin huippuvuosina”, Mattsson maalaili.

28-vuotias Mattsson saavutti Tokion olympialaissa heinäkuussa 2021 pronssia 200 metrin rintauinnissa. Pitkän radan EM-kilpailuissa toukokuussa Budapestissa Mattsson oli samalla matkalla neljäs. Olympiapronssi oli Mattssonille hänen uransa toinen arvokisamitali.

Gaala-illan juhlahumusta nauttinut Mattsson vahvisti myös, että ura on jatkumassa kohti Pariisin 2024 olympialaisia ja alkaneen vuoden päätavoite ovat toukokuussa järjestettävät uinnin MM-kisat Japanissa.

”Tietyllä tavalla olin tehnyt jo viime keväänä päätöksen siitä, että ura jatkuu kohti seuraaviakin olympialaisia, vaikka olisihan voinut käydä niin, että menestymättömyys Tokiossa olisi muuttanut tämän ajatuksen. Mutta Tokion jälkeen oli lopulta aika helppo tehdä se lopullinenkin päätös uran jatkumisesta, etenkin kun siihen on myös perheen ja tietenkin vaimon vankkumaton toki”, sanoo huippu-uimari.

Illan muihin palkittuihin kuului muun muassa uransa kolmannen Unon saanut lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo. Toinen Vuoden valmentajan titteli tuli Sammelvuolle Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajana.

”Lajin kotikisat järjestetään Venäjällä elo-syyskuussa ja vaikka olympiaunelma oli suurta niin kyllä tulevat kotikisat ovat vielä paljon isompi juttu. Tarkoituksena on tehdä lentopallosta entistä suurempi laji Venäjällä ja suorituspaikkoihin ja kaikkeen on todellakin maassa nyt satsattu. Mutta vielä minulla ei ole sopimuspaperissa nimeä jatkosta”, kertoo Sammelvuo hymyillen. Hymyn takaa voi kuitenkin lukea, että neuvotteluissa saatetaan olla loppusuoralla.

Suomen kansa äänesti viime vuoden Sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi Huuhkajien EM-kisojen avausottelun 12.6 ja sen tapahtumat. Huuhkajat sai 17,3% annetuista äänistä.

Päävalmentaja Markku Kanerva ja joukkueen kapteeni Tim Sparv muistelivat ottelupäivää niin ikään monin tavoin dramaattisena, mutta päällimmäisenä nyt oli kuitenkin yhteinen ilo siitä, että kaikki lopulta päättyi hyvin.

”Ihan huippua kuulla, että kaveri (Christian Eriksen) on kunnossa ja haluaa tehdä paluun huipulle. Se on lopulta kaikkein tärkeintä kaikessa”, Sparv totesi.

Suomen urheilun lähettiläänä palkittiin KOK:n urheilijakomission puheenjohtaja, ex-kiekkoilija Emma Terho ja urheilun kunniagalleria Hall of fameen nimettiin kuusi urheilijaa. Löydät täältä kaikki illan aikana palkitut.

Gaala-iltaa seurasi Yle tv kakkosella parhaimmillaan lähes 600 000 katsojaa.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.