Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Urheilun ilo: Valio Akatemia® ohjelma tukee lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia

Urheilugaalassa tänä vuonna korostimme urheilun tuomaa iloa meidän kaikkien elämään.

Urheilugaalassa tänä vuonna korostimme urheilun tuomaa iloa meidän kaikkien elämään. Urheilu on täynnä tunnetta, ja sitä tunnetta ja iloa halusimme tänäkin vuonna elää yhdessä. Myös Urheilugaalan yhteistyökumppanit luovat urheilun iloa monin eri tavoin. Oli sitten kyse työpaikkaliikunnasta, yksilöistä, seuroista, huippu-urheilusta tai nuorista. Tässä Urheilun ilo -sarjassa pääsemme tutustumaan paremmin kuinka yhteistyökumppanimme ovat mukana urheilussa.

Valio Akatemia® stipendin vuodelle 2022 sai 339 kohdetta ja stipendien yhteenlaskettu arvo on noin 127 000 euroa. Lisäksi Valio Akatemia® jakoi 3000 euron suuruisen erikoisstipendin Urheilugaalassa Liikunnan Riemu ry – Lasten liikuntakerho. Viime vuonna Urheilugaalassa stipendi jaettiin Vihdin Salisusien C1 -joukkueelle.

Vihdin Salisusien silloisesta C1 -joukkueesta pelaajat ovat siirtyneet P18 -joukkueeseen. Vastuuvalmentajan saappaisiin on hypännyt Nico Salomonsson. Pelaajista on kasvanut nuoria aikuisia, jotka vaativat valmentajalta myös erilaista kärsivällisyyttä ja perustelukykyä asioiden läpiviemiseen.

”Toki kun kyseessä ei ole pienet lapset, niin asioita voi kertoa melko suoraan. Ei tarvitse kaunistella, jos joku asia menee täysin vihkoon”, naurahtaa Salomonsson.

”Jätkiltä pystyy vaatimaan enemmän pelillisissä asioissa. Valmentajalta vaatii myös enemmän perusteluja, miksi joku asia tehdään näin tai miksi jotain toimintatapaa muutetaan. Valmentajana ei voi vain sanoa, että olet huono vaan täytyy pystyä löytämään vaihtoehtoinen tapa, miten homma saadaan toimimaan. Jätkät ovat myös itse todella valveutuneita lajiin”, jatkaa Salomonsson.

Sama pelaajien valveisuus lajiin ylläpitää myös valmentajana kehittymistä. Valmentajana täytyy miettiä joukkueen eteenpäin viemistä ja kehityskulkua ylöspäin. Samalla on kuitenkin tärkeä säilyttää ilo ja into tekemiseen, aivan kuten nuoremmilla harrastajilla.

”Olen alusta saakka sanonut, että vaikka treenataan tosissaan ja kovaa, niin aina pitää olla hauskaa. Siitä ei tule mitään jos käyt treeneissä 3-4 kertaa viikossa ja aina ärsyttää. Meillä joukkueessa on paljon ulospäinsuuntautuneita persoonia, mikä luo hyvää fiilistä koko joukkueeseen ja sen myös huomaa ja aistii”, kertoo Salomonsson.

 

Tommi Kriikku toimii kapteenina P18 -joukkueessa ja oli viime vuonna hakemassa Valio Akatemia® stipendiä Urheilugaalassa. Silloisella C1 -joukkueella oli upea kausi ja stipendi vain vahvisti ajatusta joukkueen menestyksestä.

”Tämä palkinto on tietyllä tapaa yhdistänyt vielä enemmän meidän jo valmiiksi tiivistä joukkuetta. Se oli saavutus, johon päästiin joukkueena. Oltiin todella fiiliksissä tästä”, miettii Kriikku.

Alun perin stipendillä oli tarkoitus kattaa joukkueen matkakuluja kisareissuilta, mutta kauden jäätyä kesken on alettu suunnitella uusia käyttökohteita. Toki apua on tullut uusien peliasujen hankintaan, ja mietteissä on ollut myös kausimaksuissa avustaminen. Suunnitelmissa on ollut tapahtumia, joilla saataisiin innostettua uusia jäseniä seuraan.

”Meillä on joukkueessa pelaajia, jotka ei ole koskaan päässyt pelaamaan kokonaista kautta koronan takia. Palo on kova, että pelikentille päästäisiin normaalisti mahdollisimman pian”, toivoo Kriikku.

”Joukkue on todella tärkeä oppimisympäristö nuorille. Joukkueurheilussa opitaan ryhmätaitoja ja toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. Itselle tämä ainakin toimii voimavarana, kun muuten tästä ajasta johtuen sosiaalinen elämä on aika rajoittunutta. Tietää, että aina kun pääsee treeneihin hallille, niin näkee jätkiä ja saa hetkeksi ajatukset pois kaikesta muusta.”

 

Terveiset Urheilugaalan seuraajille:

”Keksi itselle harrastus, joka tuottaa iloa ja sitä on kiva tehdä. Oli se sitten kävelylenkki koiran kanssa, vaeltamista luonnossa tai joku pallopeli. Tärkeintä on, että liikkuu ja, että se liikunta mitä tekee on mieluisaa.”

– Nico Salomonsson

 

” Urheilun tulisi kuulua ihmisten elämään pienestä saakka. Sen ei tarvitse olla kilpailua, vaan yhdessä olo kavereiden kanssa vaikka ulkojäillä tai kävelyä ulkona. Toivon että jokainen työskentelisi sitä kohti että olisi yhteisiä urheiluhetkiä. Oli kyse sitten joukkueurheilusta tai yleisestä liikunnasta.”

– Tommi Kriikku

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.