Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla
Reino Holck & Antero Nuuttila - Urheilugaala UG2017 - Voittajat voittaja

Voittaja

Urheilugaala UG2017 - Voittajat

Reino Holck & Antero Nuuttila

Suksihuollon mestarit

Urheilugaala haluaa palkita kaksi erityisosaajaa, jotka ovat olleet tärkeässä roolissa arvokisoissa kolmella vuosikymmenellä mukaan lukien neljät olympialaiset. Hiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä suksien huolto on keskeisessä asemassa menestyksen taustalla ja se on ollut Suksihuollon mestareiden taitavissa käsissä.

Reino ”Reiska” Holck

Muoniolainen rajavartija Reino ”Reiska” Holck kuului nuorena miehenä parhaimmillaan Suomen kärkikymmenikköön 30 ja 50 km:n hiihtomatkoilla. Kannukset tulevaan tehtäväänsä hiihtomaajoukkueen suksihuoltajana Holck hankki ylimmällä mahdollisella tasolla kahden hiihtävän presidentin Urho Kekkosen ja Mauno Koiviston Lapin hiihtoretkien luottomiehenä. Presidenttien suksien huollon ohella Reiska toimi samaan aikaisesti myös heidän turvamiehenään. Rajavartijan maine taitavana suksien käsittelijänä – erityisesti pitovoitelun mestarina – kiiri ensin ampumahiihtomaajoukkueelle. Neljä vuotta ampumahiihdon arvokisoissa saivat jatkoa maastohiihdon huipulla suksihuollon taitajana. Erityisesti Vuoden Urheilijat Aino-Kaisa Saarinen (2009) ja Sami Jauhojärvi (2014) antavat kiitosta henkilökohtaisesta avusta kirkkaimpien mitaliensa taustalla neljät olympialaiset ja lukuisat MM-kisat suoksihuollon mestarina kolmella vuosikymmenellä kiertäneelle Reino ”Reiska” Holckille.

Antero Nuuttila

Orimattilalainen maanviljelijä Antero Nuuttilaa on paljosta kiittäminen 2000-luvun mäkihypyn suomalaismenestyksen vauhdin antajana. Nuuttila aloitti suksihuoltajana maastohiihdon parissa. Pääpaino siirtyi parin vuoden mittaisen rupeaman jälkeen mäkihyppymaajoukkueen ja yhdistetyn edustusurheilijoiden mäkisuksien huoltajaksi. Nuuttilan on erikoistunut suksien pohjaan luiston lisäämiseksi hiottavien kuvioiden kehittäjänä. Hänen kättensä jälki näkyy yhdeksässä suomalaisessa olympiamitalissa ja lukuisissa muissa arvokisamenestyksissä. Nuuttila on kiertänyt yksin mäkimaajoukkueen matkassa pitkälti kolmatta sataa maailmancupin osakilpailua. Janne Ahosen ennätyksellisen viiden Keski-Euroopan mäkiviikon voiton ja Hannu Mannisen niin ikään ennätyksellisen neljän peräkkäisen yhdistetyn maailmancupin kokonaiskilpailun voiton taustalta löytyy suksihuollon mestari Antero Nuuttila.

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.