Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Vuoden 2021 Urheilugaala järjestetään tammikuussa

Urheilugaala järjestetään suunnitellun aikataulun mukaisesti 14.1.2021.

Urheilugaala järjestetään suunnitellun aikataulun mukaisesti 14.1.2021. Koronaepidemian poikkeusolot huomioidaan gaalatilaisuuden järjestelyissä, ja tapahtuman toteuttamiseen on varauduttu erilaisin vaihtoehdoin.

Vuoden 2021 Urheilugaala tullaan järjestämään suunnitellussa aikataulussa, sillä sen toteutusta on mahdollista sovittaa vuodenvaihteessa vallitsevaan koronatilanteeseen. Haluamme varmistaa, että suomalainen urheilu tulee juhlituksi myös poikkeusolosuhteissa.

Tammikuisen gaalatilaisuuden järjestelyissä huomioidaan ensisijaisesti turvallisuus ja vastuullisuus. Tapahtuman suunnittelussa seurataan ja noudatetaan tarkkaan viranomaisten suosituksia ja ohjeita. Niiden mukaan lopullista toteutussuunnitelmaa tarkennetaan syksyn mittaan.

”Olemme nähneet nyt maailman, jossa urheilu loppui hetkeksi kokonaan. Urheilugaalalla on merkityksellinen rooli ja tehtävä urheilun ja liikunnan puolestapuhujana sekä edistäjänä. Nyt jos koskaan on tärkeää kunnioittaa suomalaista urheilua ja tuoda esiin sen merkitystä ihmisiä yhteen kokoavana voimana. Tiimimme tekee jo täysillä töitä varmistaakseen, että urheilu tulee juhlituksi myös tulevana vuonna”, kertoo Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

Myös Vuoden Urheilija -äänestys toteutuu normaaliin tapaan. Urheiluvuosi on ollut erilainen, mutta se ei vähennä Vuoden Urheilija -valinnan arvokkuutta.

”Vuoden Urheilija -valinnalla haluamme tänäkin vuonna nostaa urheilun arvostusta. Koska urheilutapahtumia on ollut poikkeuksellisen vähän, näkyy erilainen urheiluvuosi äänestyksessä varmasti hieman aikaisempaa suppeammassa ehdokaslistassa. Urheilutoimittajain Liiton valinnoilla – Vuoden Urheilija, Vuoden Valmentaja, Vuoden Joukkue, Vuoden Nuori Urheilija – olemme omalta osaltamme nostamassa urheilun arvostusta ja tuomassa oman arvokkaan panoksemme Urheilugaalaan”, kertoo Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja Kari Linna.

Gaalan järjestämiseen on luotu erilaisia vaihtoehtoja, ja lähempänä tapahtuman ajankohtaa, vuodenvaihteen koronatilanteen tarkentuessa päätetään, minkä muotoisena gaala tullaan tammikuussa järjestämään. Mahdollisuuksina ovat muun muassa rajoittaa tapahtuman katsomoyleisön ja kutsuvieraiden määrää tai tilanteen niin vaatiessa rajata tapahtuma ainoastaan tv-lähetykseksi.

Kaikkia sidosryhmiä tiedotetaan tarkentuneista suunnitelmista ja mahdollisista poikkeusjärjestelyistä aina välittömästi, kun lisätietoa on tarjolla.

14.1.2021 suomalainen urheiluyhteisö kokoontuu juhlistamaan 14:ttä Urheilugaalaa sekä menneen urheiluvuoden sykähdyttävimpiä hetkiä. Hetkiä, jotka ovat syntyneet sisukkaiden urheilijoiden unelmista sekä valmentajien ja tärkeiden tukijoukkojen merkittävästä omistautumisesta. Teoillaan he ovat luoneet lapsille ja nuorille uusia urheilun unelmia.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.