Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sinebrychoff
Sponsor Insight
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka

Valio Akatemia® -stipendi 2022 -”Tällainen avustus on ollut meidän kerhomme ja sen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeää.”

Vuonna 2022 Valio Akatemia® -stipendillä palkittiin Liikunnan Riemu ry lasten liikuntakerho.

Vuonna 2022 Valio Akatemia® -stipendillä palkittiin Liikunnan Riemu ry lasten liikuntakerho.

Liikunnan Riemun ry lasten liikuntakerhon edellinen kerhokoordinaattori Janika Keskinen iloitsee lapsia liikuttavasta mahdollisuudesta, jonka Valio Akatemia® -stipendi on mahdollistanut heidän kolmelle ala-asteikäisille suunnatuille liikuntaryhmille.

Liikunnan Riemu ry lasten liikuntakerho on matalakustanteista harrastustoimintaa tarjoava kerho lapsille, jonka tavoitteena on mahdollistaa tutustuminen monipuolisesti eri lajeihin ja tarjota liikunnan iloa urheilulajeista. Päätavoitteena heillä on löytää lapselle oma laji, joka kiinnostaa eniten, jota lapsi voisi mahdollisesti jopa aloittaa harrastamaan. Liikunnan Riemun toiminnassa mukana myös paljon lapsia, jotka nauttivat liikunnan monipuolisuudesta vaihtuvien lajien muodossa.

Keskinen mainitsee, että heidän vuotensa liikuntakerhossa on ollut monipuolinen, mutta ylitse muiden nousee laskettelun ja seikkailupuiston tuomat tunteet. Näistä kyseisistä aktiviteeteista kerhon ohjaajat ovat saaneet positiivista palautetta myös lasten puolelta.

”Me tarjoamme monipuolista liikkumista eli meillä on kasa erilaisia lajeja, mihin me tutustutaan kerhokauden aikana nimenomaan turvallisessa ympäristössä eli se on hyvä ympäristö olla ja oppia. Kerhon ohjaajat ovat tulevia liikunnan asiantuntijoita, joten he tekevät myös tärkeää työtä lasten fyysisen aktiivisuuden lisäämisessä”, Keskinen painottaa.

Tavoitteena on myös löytää uusia lajeja, joita lapset ja nuoret voivat toteuttaa omalla ajallaan ilman, että se olisi sidottu harrastustoimintaan, kuten frisbeegolf, jota voi helposti harrastaa omalla ajalla kavereiden kanssa.

2022 on ollut huippuvuosi suomalaiselle urheilulle. Keskinen uskoo, että vuosi on antanut puheenaiheita liikuntakerhon lapsille. Näkyvyys, jota urheilu on saavuttanut, on lisännyt kiinnostusta ja motivaatiota harrastustoiminnassa.

Liikunnan Riemun kerhotoiminta on matalan kynnyksen toimintaa, missä tavoitteena on onnistumisen kokemukset ja liikunnan ilon jakaminen lapsille ilman kilpailullisia tavoitteita. Pyrkimyksenä on ilon ja riemun löytäminen kiinnostuksen, motivaation, onnistumisen ja sitoutumisen kautta, joka taas kiehtoo Liikunnan Riemun toiminnan vetäjiä viemään lapsia eteenpäin.

”Meidän ohjaajiltamme vaaditaan lajiosaamista ja pedagogiikkaa eli pitää hallita lajeja ja myös osata ohjata kyseisiä lajeja lapsille siten että lapset voivat myös oppia ja kiinnostua niistä”, Keskinen mainitsee.

Liikuntakerhon näkökulmasta stipendi saaminen oli suuri kunnia ja erittäin tärkeä kerholle. Toiminta perustuu lasten ja nuorten kasvun ja kehityksen tukemiseen niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Stipendi mahdollistaa kerholle sen, että he pystyvät takaamaan lapsille myös harrastus toiminnan jatkumisen. Stipendin avulla liikuntakerho pystyy tarjoamaan lapsille heidän suosimia laskettelu ja seikkailupuisto aktiviteetteja ilman vanhempien lisäkustannuksia.

 

Kerhon tulevan vuoden ohjelma on jo suunnitteilla uuden koordinaattorin ja ohjaajien välillä ja kohokohtina on lasten ja ohjaajien suosikki aktiviteetit. Uusina lajivaltauksina kerhossa on otettu mukaan pöytätennis ja kriketti, joita lapset pääsevät kokeilemaan kerhotoiminnassa.

Terveiset Urheilugaalalle:

”Tällainen avustus on ollut meidän kerhomme ja sen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeää. Ilman avustuksia meidän kerhomme ei pystyisi pyörimään emmekä me pystyisi tarjoamaan lapsille tällaisia liikuntamahdollisuuksia mitä me nyt tarjoamme. Suuret kiitokset tästä”, Keskinen iloitsee.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.