Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Uusi perinne alkoi – Matti Mattsson kirjoitti viestin tuoreelle Vuoden urheilijalle: ”Ei näitä ihan joka päivä, tai edes joka vuosi, osu omalle kohdalle”

Vuoden urheilija 2022 on valittu ja Iivo Niskanen sai historian ensimmäisen Vuoden urheilija -palkinnon eilisessä Urheilugaalassa.

Uuden palkinnon lisäksi Niskanen sai palkinnon sisällä muistoksi Vuoden urheilija -voittajien nimilistan ja uutena perinteenä viestin edelliseltä Vuoden urheilijalta. Vuoden urheilija 2021 Matti Mattsson rustaili viestiään tulevalle Vuoden urheilijalle gaalaillassa aina viime tinkaan asti, mutta mitä kaikkea uimarin kynästä tarttui paperille? Se selviää nyt…

 

Suuret onnittelut sinulle Vuoden urheilija 2022!

Sain kunniatehtävän kirjoittaa sinulle viestin ja näin aloittaa uuden perinteen. Tämä palkinto on tunnustus kaikesta siitä työstä mitä olet urheilijana ja ihmisenä tehnyt. Nauti tästä ja ota illasta kaikki ilo irti! Olet sen ansainnut!

Vuosi 2021 oli minulle tähän mennessä menestyksekkäin vuoteni. Huhtikuussa paransin Suomen ennätystäni ensimmäistä kertaa liki kahdeksaan vuoteen. Toukokuussa pystyin toistamaan tämän EM-kilpailuissa sekä alku- että välierissä. Sijoitukseni oli silloin neljäs. Sitten heinäkuussa Tokion olympialaisissa kaikki osuikin kohdalleen ja kisapäivään sattui se kuuluisa “hölmöpäivä”. Finaaliin en pakannut mukaan palkitsemistilaisuuteen tarkoitettuja vaatteita, vaikka itse tiesinkin, että vain taivas on rajana. Sen verran minussakin on taikauskoa. No, loppu onkin sitten historiaa.

Kaikki tämä menestys toi minut viime vuonna tähän samaan hetkeen missä sinä olet nyt. Olin juuri voittanut Vuoden urheilija -palkinnon. Ajattelin itsekseni, että nyt minä sen tein! Vuoden 2013 MM-mitalin jälkeen voitin Vuoden läpimurto -palkinnon ja olin kolmen parhaan joukossa Vuoden urheilija -äänestyksessä. Silloin päätin, että joskus minäkin seison tuolla pysti kädessä konfettisateessa. Ja siellä sitä oltiin, vautsi! Seuraavana päivänä tuttavani lähetti minulle WhatsAppissa kuvan Kampista, jonne oli laitettu kunniakseni kuva minusta ja Vuoden urheilija -palkinnoista – huh, huh! Ei näitä ihan joka päivä, tai edes joka vuosi, osu omalle kohdalle.

Lopuksi vielä haluan toivoa sinulle menestystä myös tulevaisuuteen. Ja näin urheilijana toiselle urheilijalle voinkin sanoa, että kaikkien palkintojen ja kunnianosoitusten lomassa tärkeintä on se, että olet itse tyytyväinen omaan suoritukseesi ja menestykseesi. Kaikki muu tuleekin sitten siinä sivussa.

Vielä kerran, paljon onnea Vuoden urheilija 2022!

Toivottaen,
Vuoden urheilija 2021 Matti Mattsson

 

Artikkeli: Urheilutoimittajain Liitto

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.