Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sinebrychoff
Sponsor Insight
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka

Ja neljättä kertaa…voittaja on Iivo Niskanen

-Joku voisi todeta, että jälleen kerran Niskanen, mutta minulle tämä oli kuitenkin pitkä aika. Edellisestä kerrasta on neljä vuotta eikä urheilu joka vuosi tuo niitä olympiakultia tai onnistumisia.

-Joku voisi todeta, että jälleen kerran Niskanen, mutta minulle tämä oli kuitenkin pitkä aika. Edellisestä kerrasta on neljä vuotta eikä urheilu joka vuosi tuo niitä olympiakultia tai onnistumisia.

Näin siis Urheilutoimittajain Liiton Vuoden urheilija -äänestyksen neljättä kertaa voittanut Iivo Niskanen. Vuoden 2022 Pekingin olympialaisissa perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin kilpailussa kultaa ja 30 kilometrin yhdistelmäkilpailussa pronssia saavuttanut Niskanen sai äänestyksessä 2 563 pistettä. Eilen 31 vuotta täyttänyt Niskanen keräsi urheilutoimittajilta myös ylivoimaisesti eniten ykkössijoja, 166.

Vuoden urheilija -äänestyksessä järjestyksessä seuraavat olivat seiväshyppääjä Wilma Murto 2 305 p (40 ykkössijaa), estejuoksija Topi Raitanen 1 818 p (7), koripalloilija Lauri Markkanen 1 775 p(42) ja ralliautoilija Kalle Rovanperä 1 715 pisteellä (28). Sulkeissa saadut ykkössijat. Koko palkittavien listan löydät täältä.

Gaala-illan muihin menestyjiin kuuluivat muun muassa kolmatta kertaa Vuoden valmentajana palkittu Jukka Jalonen ja sekä Esikuva -palkinnon että Sykähdyttävimmän Urheiluhetken palkinnon saanut Wilma Murto.

-Tämä ilta on jo itsessään juhlaa, joten vaikka huomenna on vapaapäivä en usko, että sen kummempia enää juhlitaan, Murto totesi maltillisesti jatkosuunnitelmistaan.

Tulevaisuuden senteistä Murto sanoi, että uskoo vakaasti, että hänellä on mahdollisuudet ylittää viisi metriä.

-Ja siitähän ei taas ole kuin 7 senttiä maailmanennätykseen, joten sieltä ne vastaan kaikki tulevat, sanoi Murto ja kertoi samalla, että harjoituskausi antaa odottaa hyvää myös tulevalta.

-Valmentaminen ei ole yhden miehen tai naisen puuhaa. Ei ole salaisuus, että meillä on loistava valmennustiimi, mietiskeli valmentaja-guru Jukka Jalonen.

Samalla Jalonen totesi, ettei usko koskaan olevansa täysin valmis valmentaja, vaan kehitettävää löytyy aina.

-Varmasti ihan vaikka yksilön kohtaamisessa voi aina kehittyä, pohti Jalonen. Jalonen valmensi siis vuoden joukkueeksi valitut jääkiekkoleijonat sekä olympiakultaan että maailmanmestaruuteen viime vuonna.

Illan yllätetyin oli varmuudella Suomen Urheilun Lähettiläänä palkittu Toni Kohonen. Ex-huippupesäpalloilija odotteli paikallaan sovittua haastattelua, kunnes alkoi tapahtua ja pian muun muassa juonessa mukana ollut Kohosen hyvä ystävä ja entinen pelikaveri, Sami Partanen, johdattelikin häntä saamaan palkinnon ja pitämään puhetta.

– Oli kyllä melkoinen kymmenminuuttinen, naureskeli Kohonen.

Kohosen oma peliura tuli pakettiin viime syksynä ja tarkoituksena oli pitää taukoa pesäpalloilusta. Melko nopeasti mies kuitenkin huomasi olevansa Manse PP:n uusi pelinjohtaja ja jälleen kerran katseet kohdistuvat Kohoseen.

-Varmasti on paineita ja ne kohdistuvat minuun, mutta onhan siihen ennenkin totuttu. Mennään tulos tai ulos meiningillä, päättää Kohonen.

Elämänura-palkinnon sai urheilun moniottelija Risto Nieminen, jolle kaiken tekemänsä ja kokemansa jälkeen oli helppo nimetä merkittävin saavutuksensa urheilussa.

-Eiköhän se ole tämä gaala, joka Hjalliksen kanssa laitettiin pystyyn. On suuri etuoikeus olla todistamassa sitä, että meillä on tänä päivänä näin upea juhla urheilijoille, heidän läheisilleen ja taustavoimille. Jokainen on heistä tämän juhlan ansainnut, totesi Nieminen.

Tunteikas ilta herkisti luonnollisesti myös Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinojan.

-Vihdoin saimme olla jälleen yhdessä ja se on koko suomalaiselle urheilulle suunnattoman suuri asia. Jotenkin eilinen ilta oli kahden välivuoden jälkeen poikkeuksellisen erityinen, näitä tunteita ja tunteiden jakamista olemme totisesti kaivanneet.

-Ja kyllä, on ollut iso ilo ottaa vastaan myös positiivisia viestejä gaalasta, sen merkityksestä ja onnistumisesta. Ehkä omalla tavallamme teimme yhden kaikkien aikojen merkittävimmistä gaaloista, iloitsee pääsihteeri Martinoja.

Urheilugaala tavoitti Ylen kanavissa torstaina 1,3 miljoonaa suomalaista. Kaikki gaalassa palkitut löydät täältä.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.