Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Urheilun ilo: Niemi Palvelut – ”Urheilun parissa pääset kokemaan voitot ja tappiot turvallisessa ympäristössä.”

Urheilugaalassa tänä vuonna korostamme urheilun tuomaa iloa meidän kaikkien elämään.

Urheilugaalassa tänä vuonna korostamme urheilun tuomaa iloa meidän kaikkien elämään. Urheilu on täynnä tunnetta, ja sitä tunnetta ja iloa haluamme tänäkin vuonna elää yhdessä. Myös Urheilugaalan yhteistyökumppanit ovat luomassa urheilun iloa monin eri tavoin. Oli sitten kyse työpaikkaliikunnasta, yksilöistä, seuroista, huippu-urheilusta tai nuorista. Tässä Urheilun ilo -sarjassa pääsemme tutustumaan paremmin kuinka yhteistyökumppanimme ovat mukana urheilussa.

Neljänkymmenen toimintavuotensa aikana Niemi Palvelut on ollut mukana useammassa urheilutapahtumassa ruohonjuuritasoa unohtamatta. Niemen kahdeksan toimipistettä ympäri Suomen tukee jokainen paikallisia seuroja ja toimii kumppanina urheilussa.

”Näihin vuosiin mahtuu melko monta tapahtumaa. On oltu mukana yleisurheilun EM- ja yksissä MM-kisoissa, sekä Gymnaestrada-voimistelutapahtumassa. Isoin ponnistus tällä hetkellä ovat tulevat jääkiekon MM-kotikisat. Olemme nyt viidettä kertaa kotikisojen yhteistyökumppani”, kertoo Niemi Palveluiden yksi omistajaveljes Esa Niemi.

Eikä liikuttaminen pääty vain tapahtuma- ja seuratasolle. Onhan kyseessä toimiala, jossa liikuntasuoritus tulee töitä tehdessä. Niemi Palveluiden työntekijöistä iso osa tullut töihin Niemelle ympäri Suomen juuri urheilun ja liikunnan kautta. Huippu-urheilija ei alalla kuitenkaan tarvitse olla.

”Muuttajillamme peruskunto pysyy varmasti yllä. Usein kuuleekin vitsinä, ettei tarvitse punttiksella käydä kun tekee näitä hommia”, naurahtaa Niemi.

Urheilugaalassa Niemi Palvelut on ollut alusta saakka, ja Esa Niemi onkin nähnyt Urheilugaalan koko matkan, kasvun ja kehityksen.

”Aiemmin urheilussa oli aukko huomioida laajasti urheilijat ja taustajoukot ja ne, jotka tekevät liikunnan eteen töitä. Urheilugaalan parissa on merkittävä seura- ja lajiverkosto. Urheilulla on suuri merkitys koko Suomen kansanterveydelle, joten on ilo ja kunnia olla mukana. Tämä on yksi vuoden kohokohdista. Yhteistyökumppaneita ja asiakkaita on nykyisin vaikea saada liikkeelle, mutta Urheilugaalaan kaikki haluavat osallistua, ” Niemi pohtii.

”Haluaisin kannustaa kaikkia yrityksiä lähtemään urheiluun mukaan oman kukkaronsa mukaan, sekä ruohonjuuritason liikuttamiseen tai mahdollisuuksien mukaan isompiin yhteistyökumppanuuksiin. Tekoja enemmän kuin puheita! Urheilussa ja liikunnassa on erittäin hyvä verkostomaailma, ja se on myös yrityksen liiketoimintaa tukevaa toimintaa. Ruotsissa ollaan monesti edellä asioissa, ja siellä yritysmaailmassa pistetäänkin enemmän euroja urheiluun, liikuntaan ja seuratoimintaan”, Niemi huomauttaa.

Terveisinä Urheilugaalan seuraajille urheilun ilon luomisesta:

”Kannatan seuratoimintaa. Jokaisen kannattaisi olla jossain lajissa tai seurassa mukana. Toiminta on järjestelmällistä, ja mukana on ammattitaitoisia tekijöitä. Elämässä tulee voittoja ja tappioita. Teet mitä tahansa, niin urheilun parissa pääset kokemaan niitä varsin turvallisessa ympäristössä. ”

 

Juhlavuosi haastaa yrityksiä ilmastotavoitteisiin

 

Urheilussa on nähty huikea vuosi, mutta myös Niemi Palvelut on viettänyt 40-vuotisjuhlavuotta. Perustettaessa yritys oli perinteinen autotalliyhtiö, jolla oli yksi pakettiauto ja 100 muuttolaatikkoa. Kyseessä on perheyritys, joka on siirtynyt isältä nykyisin yrityksen toimintaa pyörittäville neljälle pojalle.

”Poikkeuksellisen vuoden takia ei suurempia juhlia ole pystytty järjestämään, mutta kakkukahvitteluja on useampia ollut. Rakensimme juhlavuoden ympärille teeman Niemi40haaste -ilmaston puolesta, joka jatkuu juhlavuoden jälkeenkin. Mukaan on lähtenyt niin yksityisiä yrityksiä kuin julkista sektoria”, Niemi kertoo.

Niemi Palveluilla on tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Jo vuonna 2015 käyttöön tulivat ensimmäiset biokaasuautot. Nyt koko kalusto kulkee fossiilittomilla polttoaineilla: uusiutuvalla dieselillä, biokaasulla tai sähköllä. Tässä toiminnassa Niemi Palvelut onkin edelläkävijä.

 

Tutustu Niemi palveluiden Niemi 40 -haasteeseen: https://www.niemi.fi/yritys/niemi40haaste

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.