Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Urheilugaalan järjestelyissä varaudutaan edelleen eri tapahtumavaihtoehtoihin huomioiden turvallisuusratkaisut

Vuoden 2021 Urheilugaalan järjestelyissä varaudutaan edelleen eri tapahtumavaihtoehtoihin ja Urheilugaala on panostanut turvallisuusratkaisuihin.

Vuoden 2021 Urheilugaalan järjestelyissä varaudutaan edelleen eri tapahtumavaihtoehtoihin ja Urheilugaala on panostanut turvallisuusratkaisuihin. Lähempänä tapahtuman ajankohtaa ja vuodenvaihteen koronatilanteen tarkentuessa päätetään, minkä muotoisena gaala tullaan tammikuussa järjestämään. Mahdollisuuksina ovat muun muassa rajoittaa tapahtuman katsomoyleisön ja kutsuvieraiden määrää tai tilanteen niin vaatiessa rajata tapahtuma ainoastaan tv-lähetykseksi.

Urheilugaala viestii turvallisesta varautumissuunnitelmastaan, sekä seuraa tilannetta, jotta suomalaista urheilua päästäisiin juhlistamaan turvallisesti. Tammikuisen gaalatilaisuuden järjestelyissä huomioidaankin ensisijaisesti turvallisuus ja vastuullisuus. Tapahtuman suunnittelussa seurataan ja noudatetaan tarkkaan viranomaisten suosituksia ja ohjeita.

Näin Urheilugaala on valmistautunut turvallisuuteen tämän hetken suunnitellun toteutustavan mukaan:

Gaalajuhlaan saapuvia illallisvieraita pyydetään varmistamaan, ettei paikalle tulla sairaana ja ohjeistetaan lataamaan koronavilkku. Tänä vuonna Urheilugaalassa ei järjestetä punaisen maton tapahtumaa tai jatkojuhlia turvallisuussyistä.

Illallistilaisuuteen saavutaan porrastetusti viidestä eri sisäänkäynnistä ja vieraat ohjataan heille osoitettuihin eri lohkoihin, joiden välillä liikkumista ei sallita illan aikana. Aitioihin on oma sisäänkäynti ja omat kulkureitit. Seurueiden pöytien välillä turvaetäisyydet ovat 1–2 metriä, ja nämä säilytetään koko tapahtuman ajan, myös saapuessa ja lähtiessä. Kutakin lohkoa palvelee oma tarjoiluhenkilökunta ja lohkoille on osoitettu myös omat wc-tilat. Alkumalja tarjoillaan suoraan pöytiin. Käteismaksua tapahtumassa ei ole lainkaan.

Tapahtumassa on maskipakko sisään tullessa ja poistuessa. Lisäksi suosittelemme hyvin vahvasti pitämään maskia salissa ja paikalla illallispöydässä ollessa, jos vain mahdollista. Huolehdimme, että käsidesipisteitä löytyy tapahtumapaikalta runsaasti ja tarjoamme mahdollisuuden käsien pesuun. Tapahtuman aikana siivousta on tehostettu: alueella olevat kalusteet, wc-tilat ja muut tilat siivotaan säännöllisesti.

Tapahtuman alkaessa kerromme vieraille turvallisuusohjeet.

Jos tapahtuman jälkeen jollain tilaisuuteen osallistuneella todettaisiin koronavirustartunta, edetään turvallisuusproseduurin mukaisesti, jossa Helsingin kaupungin Epidemiologinen toiminta vastaa tartunnanjäljityksestä. Mikäli altistumisia todetaan, kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri voi asettaa altistuneet tartuntatautilain mukaisesti karanteeniin 10 vuorokaudeksi.

 

Tehdään yhdessä turvallinen ja unohtumaton urheiluvuoden 2020 juhla!

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.