Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Urheilugaala tammikuussa ilman yleisöä – Yle Areena ja Yle TV2 välittävät juhlan kotikatsomoihin

Suomen hallituksen 21.12.2021 linjaamien ja AVI:n jouluaatonaattona vielä tiukentamien koronarajoitusten myötä Urheilugaalaa ei voida alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta järjestää yleisötapahtumana.

Suomen hallituksen 21.12.2021 linjaamien ja AVI:n jouluaatonaattona vielä tiukentamien koronarajoitusten myötä Urheilugaalaa ei voida alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta järjestää yleisötapahtumana.

”Olemme seuranneet tiiviisti koronatilanteen kehittymistä ja Urheilugaalan oikeudenhaltijat joutuivat jo toisena vuonna perättäin tekemään päätöksen siitä, että Urheilugaalaa ei yleisötapahtumana voida järjestää. Turvallisuus ja vastuullisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Tärkeänä pidämme myös sitä, että urheilu saa ansaitsemansa arvostuksen”, sanoo gaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

 

”Suomalainen urheilu ja urheilufanit ansaitsevat ilman muuta juhlansa. Takana on upea ja menestyksekäs suomalaisurheilun vuosi. Viime kerran hyvien katsojalukujenkin kannustamana Yle esittää Urheilugaalan suorana tv-lähetyksenä Yle Areenassa ja TV2:ssa”, kertoo Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala.

 

 

Äänestykset jatkuvat normaalisti

 

Huolimatta siitä, että gaalan järjestelyissä joudutaan muutoksiin, niin tietyt asiat pysyvät tietenkin paikoillaan.

”Urheilutoimittajain Liiton -äänestys on tuttuun tapaan käynnissä vuoden loppuun ja myös sykähdyttävimmän urheiluhetken valintaan voi yhä edelleen äänestämällä osallistua. Ja siihen myös kannattaa kaikkien Yle Urheilun sivuilla osallistua, tarjosihan päättyvä vuosi sekä mieleen painuneita että myös dramaattisia urheiluhetkiä, jotka ovat varmasti ikuisesti jääneet suomalaisten urheiluihmisten mieliin”, Martinoja miettii.

”Olemme koronahaasteidenkin keskellä valmistelleet Urheilugaalaa jo pitkään ja tänä vuonna haluamme korostaa ennen muuta urheilun tuomaa iloa meidän kaikkien elämään. Urheilugaalassa tulee näkymään vahvasti myös olympiahenki. Olemmehan poikkeuksellisesti kaksien aivan perättäisten olympialaisten välissä ja tämän lisäksi Helsingin 1952 olympialaisista tulee ensi vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Hienoja asioita siis riittää juhlittavaksi.”

 

 

Kutsuvieraat ja ostetut illallispaikat

 

Suunnitelmien muutos vaikuttaa tietenkin moneen asiaan ja juhlavieraille suunnatut etkot, illallinen ja tilaisuuden jatkot jäävät toteutumatta viranomaismääräysten myötä.

”Tulemme kontaktoimaan ennen vuoden loppua erikseen jokaisen illallispaikkoja ostaneen tahon, oli sitten kyse yksityishenkilöstä, ryhmästä tai yrityksestä. Ehdokkaille, palkittaville ja palkinnonjakajille tulemme tiedottamaan heillekin tarkemmat ohjeet gaalaan liittyvistä järjestelyistä tämän viikon aikana”, sanoo Martinoja.

 

Odotathan yhteydenottoamme linjojen ruuhkautumisen välttämiseksi.

Muutosten keskellä pääsihteeri Martinoja haluaa antaa kiitokset yhteistyökumppaneille.

”Haluamme kiittää Urheilugaalan pitkäaikaisia kumppaneitamme tuesta ja ymmärryksestä tässä tapahtumien järjestämiselle haastavassa tilanteessa. Yhteistyökumppaneiden rinnalla pysyminen on meille ensiarvoisen tärkeää urheilun arvostuksen toteuttamisessa tänäkin vuonna. Urheilu on täynnä tunnetta, ja sitä tunnetta ja iloa haluamme tänäkin vuonna elää yhdessä – muutoksista huolimatta.”

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.