Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Urheilugaala juhlistaa torstaina hienoa mennyttä urheiluvuotta

On aika juhlistaa päättyneen vuoden 2021 suurimpia urheilusankareita, urheilujoukkueita ja -tiimejä, heitä, jotka tekevät pyyteettömästi töitä urheilun ja urheilijoiden taustalla ja myös heitä, jotka vastaavat siitä, että koko Suomessa, jokaisessa kunnassa ja työpaikoilla liikutaan.

On aika juhlistaa päättyneen vuoden 2021 suurimpia urheilusankareita, urheilujoukkueita ja -tiimejä, heitä, jotka tekevät pyyteettömästi töitä urheilun ja urheilijoiden taustalla ja myös heitä, jotka vastaavat siitä, että koko Suomessa, jokaisessa kunnassa ja työpaikoilla liikutaan. On siis vuoden 2022 Urheilugaalan aika. Urheilu on yhteinen suuri ilomme.

 

”Gaalajärjestelyt ovat jälleen olleet hyvin poikkeukselliset. Aloitimme tämän Urheilugaalan valmistelemisen heti edellisen gaalaan jälkeen. Tiedostimme koko ajan, että pandemian takia suunnitelman voivat muuttua missä vaiheessa tahansa, mutta puskimme tietysti eteenpäin täydellä höyryllä varautuen kaikkeen. Vuodenvaihteen yleisörajoituspäätösten jälkeen meillä oli noin 10 arkipäivää muuttaa yleisötapahtuma TV-lähetykseksi. Korona-ajan erityisratkaisut otettiin käyttöön. Siksi annakin jo nyt erityiskiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, tuotantokumppaneillemme, Ylelle ja meidän hienolle gaala -tiimillemme siitä, että isojenkin muutosten keskellä pystytään jälleen tuottamaan suuri ja hieno juhla, jonka suomalainen urheilu todellakin ansaitsee”, kiittelee gaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

 

Gaalailtaan valmistautuva Martinoja haluaa tässä kohdin myös muistuttaa tärkeästä lasten liikkumiseen ja vallalla oleviin rajoituksiin liittyvästä asiasta.

”Lapsena löydetty liikunnan ilo kulkee mukana aikuisuuteen omasta hyvinvoinnista huolehtimisena aina huippu-urheiluun asti. Rajoitusten takia lasten liikunnasta on pudonnut pois jo kymmeniä tuhansia harrastajia ja näin ei missään nimessä voi jatkua. Urheilu ansaitsee arvostuksensa ja edellytykset toimia”, sanoo Martinoja.

 

Vuoden 2022 Urheilugaala järjestetään juhlavissa puitteissa Hartwall Areenalla huomenna torstaina. Juhlavaan ja urheilun iloiseen iltaan valmistaudutaan olympiahengessä, tuleehan Helsingin olympialaisista tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Tuttuun tapaan gaala huipentuu vähän ennen klo 22 tapahtuvaan Vuoden urheilijan valintaan, mutta jo sitä ennen tapahtuu paljon.

Muistin virkistykseksi tulevista h-hetkistä mainittakoon esimerkiksi Sykähdyttävin urheiluhetki, jonka päättää Suomen kansa. Tänä erityisenä vuonna myös loppusuoralle äänestykseen päässeiden lista on erityinen sekin, mukana on urheilun suurta dramatiikkaa, ilon kyyneleitä ja ajan henkeen tietenkin myös etänä juhlittuja voittoja. Gaalan somekanavat seuraavat reaaliajassa palkittavien nimeämisiä.

 

Urheilugaalayleisöä television välityksellä viihdyttävät tuttuun tapaan myös huippuartistit. Lavalle nousevat muun muassa Krista Siegfrids, räppärit F ja Hassan Maikal sekä sokerina pohjalla Niila feat. Repliikki. Niila tunnetaan erityisesti Huuhkajien EM-kisabiisistä, jonka hän esittää Urheilugaalassa nyt livenä.

”Oli suuri kunnia saada Repliikin kanssa kutsu mukaan gaalaan juhlistamaan viime vuoden ikimuistoisia urheiluhetkiä ja saavutuksia. Live-esiintymiset ovat viime aikoina olleet harvinaista herkkua, joten todella siistiä päästä rouhimaan ruosteet kerralla pois suoraan telkkarilähetykseen”, hehkuttaa Niila.

 

Tämän vuoden Urheilugaalaa voit seurata niin Yle Areenan välityksellä kuin suorassa tv-lähetyksessä, joka alkaa huomenna torstaina klo 20 Yle tv kakkosella. Ja jo iltapäivästä palkitaan muun muassa Urheilun taustavoima ja Nuori urheilija, näitä huippuhetkiä voi seurata Yle areenasta alkaen kello 19. Yle Areenassa gaalailtaa viettävät myös ex-huippu-urheilijat Kalle Palander ja Petra Olli.

Ja ps. Tämän vuoden erikoisuuksiin kuuluu myös se, että tarjoamme illan voittajahaastattelut suorassa facebook-striimissä, joka käynnistyy Urheilugaalan face-sivulla ensimmäisen suorassa lähetyksessä tapahtuvan palkitsemisen jälkeen noin klo 20.15.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.