Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Urheilugaala 2021 tuo urheilun juhlan suomalaisten kotisohville – Urheilugaala järjestetään tv-lähetyksenä

Urheilugaalan oikeudenhaltijat ovat päättäneet, että vallitsevasta COVID-19-pandemiasta johtuen vuoden 2021 Urheilugaalaa ei järjestetä yleisötapahtumana, vaan urheiluvuotta juhlitaan tällä kertaa tv-lähetyksessä.

Urheilugaalan oikeudenhaltijat ovat päättäneet, että vallitsevasta COVID-19-pandemiasta johtuen vuoden 2021 Urheilugaalaa ei järjestetä yleisötapahtumana, vaan urheiluvuotta juhlitaan tällä kertaa tv-lähetyksessä. Urheilugaala lähetetään 14.1.2021 klo 20 suorana lähetyksenä Yle TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

Vaikka vuosi on ollut poikkeuksellinen ja koronaviruspandemia on asettanut haasteita suomalaiseen huippu-urheiluun, seuratoimintaan ja ihmisten arkiliikuntaan, urheilu on jatkunut, ja ansaitsee juhlansa.

”Meille on tärkeää varmistaa, että urheilu tulee juhlituksi tänäkin vuonna. Turvallisuus ja vastuullisuus ovat kaiken toimintamme ytimessä, ja nyt tehty päätös keskittää koko gaala tv-lähetykseksi antaa upean mahdollisuuden tuoda nyt entistäkin vahvemmin urheilun juhla kaikkien suomalaisten kotisohville. On hienoa päästä juhlistamaan yhdessä urheilijoiden ja seurojen sekä eri urheilutoimijoiden tekemää työtä, ja toivonkin, että saamme ison joukon suomalaisia nostamaan yhdessä maljan suomalaiselle urheilulle,” sanoo Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

”Urheilugaalan toteutustapa tv-lähetyksenä avaa meille mahdollisuuksia tuoda katsojat uudella tavalla juhlien ytimeen. Jo ennen gaalaa kaikki pääsevät halutessaan vaikuttamaan äänestämällä urheilun sykähdyttävintä hetkeä. Gaalailtana puolestaan vuorovaikutus tulee olemaan uudenlaisessa roolissa juhlahumussa,” kuvailee Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala.

 

Urheilugaalakausi alkaa palkintoluokkien julkistuksilla

Poikkeuksellinen vuosi mahdollistaa hyvin erilaisen Urheilugaalan ja tv-lähetyksen tekemisen unohtamatta urheilun arvostuksen ydintä. Vaikka kansainvälisiä kisoja ei ole järjestetty suuressa määrin normaalivuoteen verrattuna, huippu-urheilukin on jatkunut ja sykähdyttäviä urheiluhetkiä on koettu.

”Gaalailta tulee varmasti poikkeamaan ohjelmaltaan totutusta ja poikkeuksellinen vuosi huomioidaan tv-lähetyksessä. Tahdomme erityisesti korostaa urheilun voimaa kaikkia ihmisiä yhteen tuovana tekijänä. Olen innoissani myös siitä, että voimme nostaa nyt esiin urheilun perustyön ja ruohonjuuritason entistäkin vahvemmin,” Martinoja toteaa.

Urheilugaala-kausi alkaa marras-joulukuun vaihteessa. Sykähdyttävin Urheiluhetki top 10 -ehdokkaat julkaistaan koko kansan äänestettäväksi Ylen Urheilustudiossa 27.11. ja sen jälkeen alkaa muiden palkintoluokkien julkistaminen vaiheittain.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.