Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

UG VIERAILEE: Karhu-Kissat – yksi Helsingin vanhimmista kasvattajista

Karhu-Kissat ry on vuonna 1938 perustettu jääkiekkoseura. Seuran urheilulliseen valikoimaan kuuluu ainoastaan jääkiekko.

Karhu-Kissat ry on vuonna 1938 perustettu jääkiekkoseura. Seuran urheilulliseen valikoimaan kuuluu ainoastaan jääkiekko. Karhu-Kissoissa kiekkoilee 500 lisenssipelaajaa ja joukkueita löytyy kaikista ikäluokista, sekä nuorimmille lajin harrastajille omat Kiekkokoulut. Kyseessä on yksi Helsingin vanhimmista kasvattajista. Urheilugaala pääsi tutustumaan vierailullaan U16 -joukkueeseen.

Karhu-Kissojen U16-joukkueen päävalmentaja Henri Holmstörm päätyi jääkiekon pariin jo neljävuotiaani, kun isä houkutteli poikansa ulkojäille. Sieltä tuli ensimmäinen kosketus lajiin, joka lopulta vei monien mutkien kautta nuorten jääkiekon pariin valmentamisen muodossa.

”Urheilu itselle merkitsee puoli elämää ja tämä seura on hieno kasvattaja seura. En itse ole koskaan pelannut Karhu-Kissoissa, mutta kylläkin monesti heitä vastaan. Kyseessä on yksi Helsingin vanhimmista kasvattajista ja on todella huikeaa tehdä hommia näiden poikien kanssa,” kertoo Holmström.

”Nuorten kanssa työskentely merkitsee paljon. Pääsee jakamaan omia oppeja. On hienoa päästä jakamaan kaikki tietotaito ja innostusta näille nuorille. Kiva nähdä miten pojat jaksavat edelleen painaa hommia. Parasta varmaan kuitenkin on kehityksen näkeminen ja tietysti lajissa kuin lajissa voitot tuntuvat hyvältä. Myös opinpaikat ovat tärkeitä hetkiä. Aina pystytään kehittymään, niin itse, pelaajat kuin kaikki tässä mukana olevat.”

Kun urheilijat tähtäävät huipulle, alkaa todellinen työnteko jo nuoresta. Kilpailu on kovaa, mutta yksi neuvo nousee ylitse muiden: ”Laittakaa rukkaset käteen joka päivä ja tehkää kaikki elämässä täysillä,” neuvoo Holmström.

Puolustajana pelaavan Leevi Viklundin tie jääkiekon pariin alkoi 6-vuotiaana ulkojäiden kautta Leijona-kiekkokouluun. Tämä joukkuepelaaja motivoituu itse pelaamisesta ja siitä, että päivittäin pääsee kavereiden kanssa kaikille rakkaan lajin pariin. Hän kuvaileekin itseään pelaajana kovasti töitä tekevänä johtajana.

”Pidän tästä joukkue-elämästä. Meillä on ahkera ja voittava jengi kasassa. Tämä seura ja jääkiekko on iso osa elämääni ja merkitsee itselle paljon, vaikka olenkin aika uusi tässä seurassa. Täällä tehdään hyvää työtä ja aion todellakin jatkaa tämän jengin kanssa,” kertoo Viklund.

”Unelmoin tietysti pelaavani joskus ammattilaisena, millä tasolla se sitten tuleekaan olemaan.”

Hyökkääjänä pelaava Toms Trockis on treenannut kovaa päästäkseen jääkiekon pariin, parantamalla omaa osaamistaan, sekä heikkouksiaan. Trockisilla on hieman erilainen tarina kuin muilla. Hän on muuttanut Latviasta Suomeen päästäkseen pelaamaan parempaan jääkiekkojoukkueeseen.

”Tulin Suomeen, jotta pääsisin parempaan jääkiekkojoukkueeseen, ja uskon että tämä on joukkue, jossa pystyn parantamaan taitojani yksilönä kuin myös joukkuepelaajana. Meillä on todella hyvä joukkue. Voisin sanoa, että jopa ammattilaistason joukkue. Työskentelemme todella kovaa,” kommentoi Trockis.

”Olen pelaajana kovaa treenaava tiimipelaaja. Ja tämä seura merkitsee paljon. Olemme jääkiekkoperhe, jossa pääsee kehittymään pelaajana ja ystävät ympärilläni auttavat siinä. Tavoittelen ammattilaisuraa korkealla tasolla.”

 

 

Joukkueen tunnelman nostatus biisit?

Leevi: Joku AC/DC biisi

Toms: AC/DC – T.N.T. tai Thunderstruck

Henri: AC/DC – Thunderstruck

 

Mitä rituaaleja ennen pelejä?

Leevi: Kotona kamat samalla tavalla kassiin, aina vasen luistin ennen kuin oikea ja samat jutut alkulämmöillä.

Toms: En usko, että minulla on mitään erityistä, yritän ajatella sitä normaalina päivänä, ehkä mieleltään hieman keskittyneempi.

Henri: Kahvi aina tiettyyn aikaan ja aina suihku ennen, kun lähtee hallille.

 

Kuka on mielestäsi kaikkien aikojen paras urheilija?

Leevi: Michael Jordan ja Wayne Gretzky

Toms: Wayne Gretzky, tietysti!

Henri: Muhammad Ali, Wayne Gretzky, niin monessa lajissa on niin hienoja urheilijoita, että mahdoton vastata yhdellä urheilijalla.

 

Mikä on mielestäsi kautta aikojen hienoin urheiluhetki?

Leevi: 2011 Suomen MM-kulta

Toms: Yksi hieno hetki on, kun ensimmäinen latvialainen jääkiekkoilija pääsi NHL:n.

Henri: -95

 

Terveiset Urheilugaalan seuraajille!

Pitäkää lippu korkealla ja äänestäkää oikein!

 

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.