Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Suuri urheilun puheenjohtajatentti nostaa esille urheilun ja liikunnan polttavia kysymyksiä

Yhdeksän eduskuntapuolueiden puheenjohtajaa tai varapuheenjohtajaa kokoontuu 12.1. Urheilugaalan yhteyteen osallistumaan liikunta- ja urheiluteemaiseen puheenjohtajatenttiin.

Yhdeksän eduskuntapuolueiden puheenjohtajaa tai varapuheenjohtajaa kokoontuu 12.1. Urheilugaalan yhteyteen osallistumaan liikunta- ja urheiluteemaiseen puheenjohtajatenttiin. Ylen kanavilla televisioitavan tentin ensimmäisessä erässä pureudutaan liikuntaan ja liikkumattomuuteen, kun taas toisessa erässä sukelletaan suoraa päätä huippu-urheilun teemoihin.

Viime aikojen keskustelu suurkisoista osana suurvaltapolitiikkaa, liikkumattomuuden miljardikustannukset yhteiskunnalle ja kotimaisen urheilukulttuurin eettiset ongelmat kertovat liikunnan ja urheilun olevan yhä kiinteämpi osa yhteiskunnallista keskustelua ja politiikkaa.

– On hienoa, että pääsemme järjestämään ensimmäistä kertaa liikunta- ja urheiluteemaisen puheenjohtajatentin televisiossa – paikalla puolueiden kovin kärki. Viime aikojen puheenaiheet ovat osoittaneet, että liikunta ja urheilu kiinnittyvät yhä tiukemmin osaksi yhteiskunnallista keskustelua ja politiikkaa. Ylen rooliin sopii hyvin olla polunavaajana ja nostaa liikunta ja urheilu yhä keskeisempään osaan yhteiskunnassa, kertoo Ylen Urheilu- ja tapahtumat yksikön johtaja Panu Pokkinen.

Puheenjohtajatentti on Yle Urheilun ja Olympiakomitean yhteistyössä järjestämä tentti, jonka juontavat Yle Urheilun toimittajat Riikka Smolander-Slotte ja Antti Sahlström.

– Suomi on haasteellisessa tilanteessa, jossa tarvitaan enemmän liikuntaa. Liikunnalla ja urheilulla on tärkeä rooli fyysisen kunnon, henkisen kriisikestävyyden ja yhteisöllisyyden vahvistamisessa. Siksi on hienoa, että ensimmäistä kertaa historiassa järjestetään liikuntaan ja urheiluun keskittyvä puheenjohtajatentti, joka osaltaan nostaa liikunnan yhteiskunnallista painoarvoa, sanoo Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Suuri urheilun puheenjohtajatentti nähdään Yle TV1:ssa ja Yle Areenassa 12.1. klo 19.00. Tentin jälkeen kokoonnutaan vuoden sykähdyttävimpien urheiluhetkien ääreen, kun ilta jatkuu Urheilugaalan parissa klo 20.00 alkaen Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Urheilugaalassa juhlitaan tänä vuonna urheilumenestyksen lisäksi urheilua viihteen tuojana. Gaalassa osoitetaan kiitokset kaikille urheilijoille, seuroille ja taustahenkilöille, jotka ovat tuoneet kihelmöivän jännittävät ja onnenkyyneleet esiin tuovat hetket meille kaikille katsomoihin ja kotisohville. Gaalan juontavat Yle Urheilun toimittajat Inka Henelius ja Riku Salminen.

 

Tiedote: Suomen Olympiakomitea

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.