Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Lähtölaskenta kohti Urheilugaalaa on alkanut – ehdokkaat on julkistettu!

Tästä alkaa lähtölaskenta ja jännitys kohti Urheilugaalan iltaa. Urheilugaalan viiden varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat julkaistiin mediapäivässä 8.12.

Tästä alkaa lähtölaskenta ja jännitys kohti Urheilugaalan iltaa. Urheilugaalan viiden varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat julkaistiin mediapäivässä 8.12. Lisäksi julkaistiin Urheilutoimittajain Liiton ehdokkaat Vuoden urheilija, Vuoden valmentaja, Vuoden joukkue ja Vuoden nuori urheilija -äänestyksiin. Voittajat palkitaan Urheilugaalassa 12.1.2023.

Urheilualan vaikuttajista koostuva palkintolautakunta on valinnut ehdokkaat kahteen palkintoluokkaan: Läpimurto ja Esikuva. Läpimurto-palkinnon saajaksi ovat ehdolla para-alppihiihtäjä Santeri Kiiveri, keilaaja Peppi Konsteri, purjehtijat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen, sekä jääkiekkoilija Artturi Lehkonen. Esikuva-palkinnon tulee saamaan joku nelikosta: yhdistetyn hiihtäjä Ilkka Herola, seiväshyppääjä Wilma Murto, paralautailija Matti Suur-Hamari tai pallolajeissa ennen näkemättömän ilmiön ympärilleen nostattanut miesten koripallomaajoukkue, Susijengi.

Näiden lisäksi Urheilugaalan Suuri raati äänestää Suomen Olympiakomitean ja Kuntaliiton johtamien asiantuntijaraatien valitsemista ehdokkaista voittajat kolmessa palkintoluokassa: Suomen Aktiivisin Työpaikka (Sony Music Entertainment Finland Oy, Visma Real Estate ja Arla), Suomen liikkuvin kunta (Hartola, Kontiolahti ja Orivesi) ja Vuoden Urheiluseura (Ilves Tampere, Lahden Hiihtoseura ja Lords of DiscGolf Heinola).

Varsinaisten palkintoluokkien lisäksi Urheilugaalassa palkitaan Urheilutoimittajain Liiton jäsenten äänestyksen perusteella Vuoden urheilija, Vuoden joukkue, Vuoden valmentaja ja Vuoden nuori urheilija.

Ehdokasluokkien lisäksi Urheilugaala myöntää vuosittain vaihtelevan määrän erikoispalkintoja, joista ei äänestetä. Taustavoima – palkintoluokka on uudistettu erikoispalkintoluokaksi. Tänä vuonna jokaisella urheilun lajiliitolla on mahdollisuus oman valintaprosessinsa kautta nimetä henkilö, jonka työpanos ja rooli ovat vaikuttaneet lajin kehittymiseen tai henkilö on ollut ratkaisevassa taustavoima roolissa lajin menestymisen takana tai hänen pyyteetön pitkäjänteinen työnsä on ollut merkittävää muulla tavoin lajin ja sen urheilijoiden kannalta. Kaikki lajien taustavoimat palkitaan Urheilugaalassa.

Ketkä pääsevätkään kohottamaan Unot ilmaan torstaina 12.1.2023 Helsingin Jäähallissa, kun pääsemme vihdoin juhlimaan yhdessä upeaa suomalaista urheilua?

 

Menestyksekäs urheiluvuosi toi lajikirjon myös Sykähdyttävimmän Urheiluhetken TOP10-listalle.

Vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestyksen loppusuoralle on edennyt kymmenen ensimmäisessä vaiheessa eniten ääniä saanutta ehdokasta. Tänä vuonna TOP10-listalle on päässyt kahdeksan eri lajin sykähdyttävää urheiluhetkeä.

Sykähdyttävimmän Urheiluhetken valinta on perinteisesti yksi Urheilugaalan huippuhetkiä ja sitä valintaa pääsee tekemään myös suomalainen urheiluyleisö, kun kakkosvaiheen äänestys käynnistyy tänään 8.12.

Äänestyksen finaalivaihe huipentuu Urheilugaalan lavalle, sekä Yle TV2:n suorassa tv-lähetyksessä, kun voittaja palkitaan Uno-palkinnolla. Sykähdyttävimmän urheiluhetken ehdokkaat ja äänestys löytyvät Urheilugaalan nettisivuilta: www.urheilugaala.fi/sykahdyttavinhetki/.

 

Tutustu ehdokkaisiin täältä.

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.