Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Suomen liikkuvin kunta -kilpailu kohotti Pieksämäen itsetuntoa

Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun osallistui yhteensä peräti sata kuntaa. Yksi näistä oli Etelä-Savossa sijaitseva Pieksämäki, joka eteni kilpailussa kolmen finalistin joukkoon.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun osallistui yhteensä peräti sata kuntaa. Yksi näistä oli Etelä-Savossa sijaitseva Pieksämäki, joka eteni kilpailussa kolmen finalistin joukkoon.

Vajaan 19 000 asukkaan Pieksämäki on panostanut kuntalaisten elintapaohjaukseen liikuntatoimen, perusturvan ja työterveyshuollon yhteistyöllä. Perusturvaan on rekrytoitu hoitoliikuntakoordinaattori, joka ohjaa erilaisia matalan kynnyksen ryhmiä. Lisäksi käytössä on sote-kortti, joka myönnetään kohdennetusti liikuntaneuvonnan asiakkaille

Pieksämäelle Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun lähteminen tuntui alusta asti selvältä.

”Sain sähköpostiini esittelytekstin, joka iski heti. Jaoin viestin eteenpäin muutamalle taholle ja yhdessä todettiin, että hakemus kannattaa laittaa”, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Antti Nousiainen.

(c) Pieksämäen kaupunki

Nousiainen kertoo kilpailulla olleen suuri vaikutus kaupungin toiminnalle. Sen myötä tullut mediahuomio vaikutti erityisesti paikallisiin ihmisiin ja herätti näkemään kaupungin positiiviset puolet.

”Kyllä sellainen kollektiivinen itsetunto paikkakunnalla kohosi ja sama vire on jäänyt päälle. Se tuskin on koskaan ollut Pieksämäellä vahvuus, mutta kilpailu muutti tätä asetelmaa jonkin verran”, Nousiainen sanoo.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on uuden monitoimihallin rakentaminen, joka mahdollistaa paremmin harrastamisen myös talvella. Kilpailu vaikutti hallin rakentamispäätöksen myöntämiseen.

”Kyseessä on meille euromääräisesti suurin liikunta-investointi. Menestys kisassa auttoi päätöksentekoprosessia etenemään vauhdikkaammin ja rakentamispäätös saatiinkin viime kesänä. Pieksämäki mielletään entistä enemmän liikuntakaupungiksi, joten puitteet täytyy olla kunnossa.”

Nousiainen kannustaa muita kuntia lähtemään rohkeasti mukaan tämän vuoden kilpailuun.

”Pääasia hakemuksessa on, että asiat tulee hyvin esille. Sen tekeminen oli meille itsellekin tärkeää, sillä se laittoi meidän liikuntatoimialan verkoston jäsentelemään omia palvelujaan. Sitä tehdessä mietimme yhdessä mitä hyvää meillä on ja miten siitä kerrotaan ulos päin. Hakemuksen tekeminen on hyvä työpajan aihe jokaiselle kuntayksikölle”, Nousiainen summaa.


Ilmoittautuminen toista kertaa järjestettävään Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun on nyt käynnissä!

Kilpailu on osa valtakunnallisen Urheilugaalan ohjelmaa ja sen järjestää Kuntaliitto yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Voittaja palkitaan Uno-pokaalilla Helsingin Hartwall Arenalla 17.1.2019 järjestettävässä Urheilugaalassa.

Ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 19.10. klo 12.00. Kuntaliiton asiantuntijaraati valitsee ehdokkaista kolme finalistia, jotka julkistetaan Ylen suorassa lähetyksessä 8.12.

Ilmoittaudu mukaan! 

 

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.