Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Pudasjärvi luo eturintamassa uusia palveluita ja toimintamalleja liikkumiseen

Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun osallistui yhteensä peräti sata kuntaa. Yksi näistä oli Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Pudasjärvi, joka eteni kilpailussa kolmen finalistin joukkoon.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun osallistui yhteensä peräti sata kuntaa. Yksi näistä oli Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Pudasjärvi, joka eteni kilpailussa kolmen finalistin joukkoon.

 

Runsaan 8000 asukkaan Pudasjärvi päätti osallistua kilpailuun menestyksen toivossa.

”Kilpailun kuvausta lukiessa tuli sellainen olo, että meidän hyviä käytäntöjä voisi jakaa eteenpäin muillekin kunnille. Lisäksi ajattelimme, että olisi hienoa saada positiivista huomiota pienelle pohjoiselle kaupungille”, kertoo liikunta- ja hyvinvointisuunnittelija Ismo Miettinen.

Ja menestystä kilpailussa tulikin. Pudasjärvi eteni kolmen liikkuvimman kunnan joukkoon yhdessä Asikkalan ja Pieksämäen kanssa. Miettinen kertoo, että kilpailuun osallistuminen teki kaupungille hyvää.

”Ulkoa päin tullut huomio varmasti herätti paikalliset huomaamaan, että itse asiassa meillä on varsin hyvä tilanne liikuntapalveluiden ja -paikkojen suhteen ja olemme eturintamassa luomassa uusia palveluita ja toimintamalleja.”

(c) Pudasjärven kaupunki

Pudasjärvi hyödyntääkin muun muassa uutta teknologiaa, jonka avulla liikkujia seurataan etänä aktiivisuuskellojen ja älyvaakojen kautta. Pitkäaikaistyöttömille on organisoitu hyvinvointiryhmiä ja livevideoiden avulla ryhmäliikuntatunteja välitetään tällä hetkellä kolmen sivukylän kylätaloille.

Uuden teknologian hyödyntämisen lisäksi rakentaminen ja saneeraus ovat iso osa tulevaisuutta liikkunnan saralla.

”Pyrimme vastaamaan muuttuviin tarpeisiin rakentamalla uusia liikuntapaikkoja ja saneeraamalla vanhoja paremmin kaupunkilaisia palveleviksi. Lisäksi palveluntarjontaa pyritään kehittämään koko ajan niin, että se vastaa paremmin kysyntään”, Miettinen sanoo.

Miettinen kannustaa kuntia lähtemään rohkeasti Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun.

”Arjen keskellä voi tuntua siltä, ettei omassa kunnassa ole mitään ihmeellistä, joka voisi kiinnostaa muita kuntia, saati sitten tuoda menestystä tämän tyyppisessä kisassa. Asiaa kannattaa kuitenkin pohtia hieman pintaa syvemmältä ja miettiä niitä omia vahvuuksia. Sieltä voi yllättävästi löytyä niitä helmiä, jotka vievät pitkälle.”


Ilmoittautuminen toista kertaa järjestettävään Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun on nyt käynnissä!

Kilpailu on osa valtakunnallisen Urheilugaalan ohjelmaa ja sen järjestää Kuntaliitto yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Voittaja palkitaan Uno-pokaalilla Helsingin Hartwall Arenalla 17.1.2019 järjestettävässä Urheilugaalassa.

Ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 19.10. klo 12.00. Kuntaliiton asiantuntijaraati valitsee ehdokkaista kolme finalistia, jotka julkistetaan Ylen suorassa lähetyksessä 8.12.

Ilmoittaudu mukaan! 

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.