Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Pääsihteerin terveiset – ”Nyt jos koskaan on juhlittava suomalaista urheilua!”

Kuluva vuosi on ollut poikkeuksellinen ja koronaepidemian vaikutukset näkyvät myös kaikkialla urheilussa ja liikunnassa.

Kuluva vuosi on ollut poikkeuksellinen ja koronaepidemian vaikutukset näkyvät myös kaikkialla urheilussa ja liikunnassa. Olemme nähneet nyt maailman, jossa urheilu loppui hetkeksi kokonaan. Tunteet liittyvät urheiluun vahvasti ja tänä vuonna olemme todella tunteneet. Aina kun meiltä viedään jotain pois, ymmärrämme sen todellisen arvon.

Urheilulla on valtava voima yhteishengen luojana sekä elämyksien tarjoajana. Se toimii voimavarana yksilöille ja yhteisöille, ja voi tuoda lohtua, osoittaa myötätuntoa sekä kantaa kortensa kekoon vaikeassa tilanteessa.

Urheilu on asettunut tänä vuonna uuteen kontekstiin ja saamme olla kiitollisia jokaisesta urheilusuorituksesta, jonka olemme voineet tehdä sekä kaikista hetkistä, joista olemme urheilun parissa päässeet nauttimaan.

Kilpailutoimintaa on Suomessa pystytty järjestämään kansainvälisesti vertaillen poikkeuksellisen hyvin ja jopa ottamaan yleisöä katsomoihin nauttimaan urheilusta. Samalla suomalainen urheilu ja seurat ovat osoittaneet esimerkillistä vastuunkantoa noudattamalla asetettuja rajoituksia ja puhaltaneet yhteen hiileen etsimällä ratkaisuja vaikeaan tilanteeseen.

Urheilugaalalla on merkityksellinen rooli ja tehtävä urheilun ja liikunnan puolestapuhujana sekä edistäjänä. Nyt jos koskaan on tärkeää juhlia ja kunnioittaa suomalaista urheilua ja tuoda esiin sen merkitystä ihmisiä yhteen kokoavana voimana!

Koska urheilullinen vuosi on ollut poikkeuksellinen, edessä on myös erilainen Urheilugaala niin tapahtuman järjestelyjen kuin gaalan sisällön osalta. Tämä vuosi mahdollistaa ydintehtävämme toteuttamisen entistäkin laajemmin: voimme tuoda vielä monipuolisemmin ja laaja-alaisemmin esiin urheilua ja liikuntaa ja vahvistaa sen arvostusta. Huippu-urheilu on edelleen vahvasti esillä ja esimerkiksi Vuoden Urheilija -äänestys toteutuu normaaliin tapaan.

Tulosurheilun lisäksi vuoden 2021 gaalassa tuomme vahvasti näkyviin sitä merkityksellistä ruohonjuuritason perustyötä, jota esimerkiksi urheiluseuroissa tehdään. Poikkeusvuonna tämä toiminta on näyttänyt voimansa ja osoittanut innovatiivisuutensa.

Urheilugaalan järjestäminen on meille kunniatehtävä, ja tiimimme tekee jo täysillä töitä varmistaakseen, että urheilu tulee juhlituksi myös tulevana vuonna. Suurella sydämellä toivotan yhteistyökumppanit ja yleisön sekä urheilijat ja taustavaikuttajat tervetulleeksi osallistumaan Urheilugaalaelämykseen. Vain yhdessä voimme voittaa haasteet ja luoda vahvempia edellytyksiä suomalaiselle urheilulle nyt ja tulevaisuudessa!

– Riia Martinoja
Urheilugaala, pääsihteeri

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.