Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Nyt etsitään Suomen liikkuvinta kuntaa – voittaja palkitaan Urheilugaalassa

Urheilugaalassa jaetaan tänä vuonna Uno-palkintoja uusissa palkintoluokissa.

Teksti: Petra Olamo Kuva: Henri Juvonen


Urheilugaalassa jaetaan tänä vuonna Uno-palkintoja uusissa palkintoluokissa. Yksi tuoreista kategorioista kantaa nimeä Suomen liikkuvin kunta. Nimensä mukaisesti tuleva voittajakunta on parhaiten onnistunut liikuttamaan asukkaitaan ja panostamaan liikunnan harrastamiseen haastajiaan paremmin. Kilpailun järjestää Suomen Kuntaliitto, yhteistyökumppaneinaan THL, Suomen Olympiakomitea ja Urheilugaala. 

 

Kuntaliitto aloitti lokakuun lopussa kilpailun, jossa etsitään Suomen liikkuvinta kuntaa. Marraskuun lopussa kuntaliiton valintaraati esittää kolme parasta ehdokasta Urheilugaalan palkintolautakunnalle. Näistä Urheilugaalan Suuri raati äänestää voittajakunnan, joka palkitaan Uno-pokaalilla tammikuun 18. järjestettävässä Urheilugaalassa Helsingissä.

Kuntaliiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Esa Niemisen mukaan kuntien välinen liikunta-aiheinen kilvoittelu herätti heti julkaisupäivänään suurta innostusta. Jo ensimmäisenä päivänä tuli useita ilmoittautumisia ja keskustelu sosiaalisessa mediassa on ollut aiheen ympärillä erittäin vilkasta. Tuleva sote-uudistus on selvästi herättänyt kunnat arvioimaan uusia tehtäviään.

– Liikunta ja kuntalaisten hyvinvointi ovat tulevaisuudessa yhä suuremmassa roolissa kuntien tehtävissä. Tulevaisuuden kunta saattaa olla selvästi lähempänä asukkaitaan kuin aiemmin, Nieminen toteaa.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa on kolme kategoriaa; Kunta monipuolisten ja liikkumaan houkuttelevien liikuntapaikkojen edistäjänä, Kunnan liikuntaa lisäävät toimenpiteet, hanke- ja kokeilutoiminta, Kunnan liikunnan rooli kumppanuuksien vahvistajana.

– Emme pyri valitsemaan vain parasta, vaan pyrimme nostamaan esille monipuolisia vaihtoehtoja, miten kuntalaisia liikutetaan. Tavoitteena on myös tarjota esimerkkejä liikuttamisen ja hyvinvoinnin keinoista ja tavoista kaikille Suomen kunnille.

Suomen liikkuvin kunta -kategoria on nyt ensimmäistä kertaa mukana Urheilugaalassa. Nieminen uskoo, että kilpailulla on pitkä ja hyvä tulevaisuus edessä.

– Kyse on pitkäjänteisestä työstä liikunnan ja hyvinvoinnin eteen Suomen kunnissa. Tämän kilpailun myötä luodaan alkumerkit ja työn tulokset näkyvät parhaimmillaan tulevaisuudessa, Kuntaliiton Nieminen uskoo.

Lue lisää Suomen liikkuvin kunta -kilpailusta täältä.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.