Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Ketä sinä haluaisit kiittää?

Jalostaja Para Team rohkaisee urheilijoita ja urheiluvaikuttajia muistamaan tukijoitaan. Katso videolta, keitä Leo-Pekka Tähti, Amanda Kotaja ja Jasmine Repo kiittävät.

Ketä sinä haluaisit kiittää?

Jalostaja Para Team rohkaisee urheilijoita ja urheiluvaikuttajia muistamaan tukijoitaan. Katso videolta, keitä Leo-Pekka Tähti, Amanda Kotaja ja Jasmine Repo kiittävät.

#kiitostuesta. Se on sanoma, jota Jalostaja Para Team haluaa levittää vuoden 2020 Urheilugaalan yhteydessä. Kiitos tuesta -kampanjan tavoitteena on tehdä näkyväksi taustavoimien merkitys urheilijoille ja koko urheilumaailmalle.

– Vanhempien ja tukijoukkojen rooli on erityisen tärkeä urheilu-uran alkuvaiheessa. Esimerkiksi oma isäni on ollut urallani alusta asti mukana ja tukenut ratkaisevina hetkinä, kertoo äskettäin kultaa Dubain MM-kisoissa kelannut Leo-Pekka Tähti.

Samaisista kisoista maailmanmestaruuden kotiin tuonut ratakelaaja Amanda Kotaja jatkaa, että yksilöurheilija ei ole koskaan yksin radalla.

– Koko lähipiiri ja tukijoukot elävät kisatilanteissa vahvasti mukana. Urheilu-uraa rakennetaan yhdessä monen ihmisen kanssa, ja on vain jäävuoren huippu, että minä olen lopulta se, joka tekee kilpailusuorituksen radalla, Kotaja kuvaa.

Paraurheilussa tuen merkitys korostuu

Vaikka taustajoukoilla on urheilussa ylipäätään iso merkitys, paraurheilussa tuen tarve korostuu. Tuolikeihäänheittäjä Jasmine Revon tavoin moni paraurheilija tarvitsee avustajan mukaan harjoituksiin ja kisamatkoille.

– Harjoituksissani on aina mukana joko valmentaja tai fysioterapeutti. He toimivat välineiden kantoapuna, auttavat siirtymään suorituspaikalle ja suunnittelevat harjoitukset. He ovat tässä koko sydämellään mukana – ilman heitä urheilu-urani ei olisi mahdollinen, Repo sanoo.

Myös Amandalle tärkeimpien, kehittävimpien treenien tekeminen edellyttää apuvoimien mukanaoloa.

– On monia saliharjoitteita, joita en pysty tekemään itsenäisesti. En myöskään suostu tekemään kompromisseja ja tekemään yksin vaihtoehtoisia treenejä, jotka eivät kehitä tarpeeksi.

Pyörätuoliurheilijoiden kisamatkoilla mukana kulkee iso määrä tavaraa, kun matkassa ovat kilpatuoli ja muut matkatavarat. Leo-Pekalle avun tarve konkretisoituu esimerkiksi lentokentällä.

– Ensi viikolla pitäisi siirtää kaikki kisatuoli- ja harjoitusvarusteet terminaalista toiseen omin avuin, kun autoa ei saada pysäköityä lähemmäs. En ole vielä keksinyt ratkaisua, mutta eiköhän tämä jotenkin hoidu, Leo-Pekka naurahtaa.

Jaa omat kiitoksesi!

Jalostaja Para Teamin Kiitos tuesta -videolla kolme paraurheilijaa kiittävät heille tärkeitä tukijoita: Leo-Pekka isäänsä, Amanda valmentajaansa ja Jasmine siskoaan. Kuka on tukenut sinua matkasi varrelle? Keneltä olet saanut menestyksen eväät? Osallistu kampanjaamme ja kerro kiitoksesi Instagramissa hashtagilla #kiitostuesta!

Jalostaja Para Team Urheilugaalan kumppanina

Jalostaja tukee kaksivuotisella hankkeella 10 parayleisurheilijan urheilu-uraa ja parampaa arkea. Kumppanuus sisältää rahallisen tuen lisäksi muun muassa some-, media- ja sponsorointivalmennusta. Hankkeen tavoitteena on tuoda esiin paraurheilijoiden arkea ja vaikuttaa paraurheilun asemaan Suomessa. Nuorten urheilijoiden tukeminen, paraurheilun aseman vahvistaminen ja urheilijoiden taustavoimien esiin nostaminen ovat myös syitä, miksi Jalostaja Para Team on Urheilugaalan kumppani.

Lue lisää: www.jalostaja.fi/parateam/

Seuraa Instagramissa: @jalostajaparateam https://www.instagram.com/jalostajaparateam/

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.