Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Jalkapallo juhli Urheilugaalassa

Jalkapallon voittokulku jatkui vuoden 2021 Urheilugaalassa. Lukas Hradecký valittiin Vuoden Urheilijaksi, Huuhkajat voitti vuoden joukkueen Unon ja Markku Kanerva palkittiin Vuoden Valmentajaksi jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Jalkapallon voittokulku jatkui vuoden 2021 Urheilugaalassa. Lukas Hradecký valittiin Vuoden Urheilijaksi, Huuhkajat voitti vuoden joukkueen Unon ja Markku Kanerva palkittiin Vuoden Valmentajaksi jo kolmatta vuotta peräkkäin. Vuoden Sykähdyttävimmäksi Urheiluhetkeksi äänestettiin Sami Välimäen golfin Euroopan kiertueen voitto. Urheilugaalan suoraa tv-lähetystä seurasi parhaimmillaan 723 000 katsojaa. Lisäksi lähetystä seurattiin aktiivisesti Yle Areenan kautta. Sykähdyttävin Urheiluhetki -äänestyksessä ääniä annettiin yhteensä 86 327.

Lukas Hradeckýsta tuli kolmas jalkapalloilija, joka on valittu vuoden urheilijaksi. Viime vuonna palkinnon voitti Teemu Pukki ja aiemmin kunnian ovat saaneet Jari Litmanen vuonna 1995 ja Sami Hyypiä vuonna 2001. Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva valittiin myös vuoden valmentajaksi. Hän teki näin yhtä aikaa hattutempun ja Urheilugaalan historiaa: palkinto oli Kanervalle jo kolmas peräkkäin, eikä tähän ole kukaan aiemmin pystynyt. Sami Välimäen Sykähdyttävin urheiluhetki -voitto keräsi 30,9 prosenttia annetuista äänistä.

–Olen iloinen, että tämä erilainen urheiluvuosi näkyi ja kuului kauniilla tavalla Urheilugaalassa. Urheilulla on aina ollut valtava voima yhteishengen luojana ja elämyksien tuojana. Urheilu ja Urheilugaala ovat koko kansan juttu ja urheilun nälkä on kenties kovempi kuin koskaan, ja sen todella näytimme kaikki yhdessä toteen gaalailtana. Yleisön tuki ja tunnelma välittyi kotisohvilta palkittaville asti. Poikkeusvuoden aikana kisoja on voitu järjestää vain vähän, mutta kun jotakin on niukasti, sen arvo nousee. Halu kokea urheilun voima yhdessä oli käsinkosketeltavaa ja tunnelma gaalalähetyksessä lämmin, iloitsee Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

Urheilugaalan kohokohtia olivat yhden maamme kansainvälisesti menestyneimmän yhtyeen Apocalyptican esittämä gaalan avausnumero, joka syntyi suomalaisten huippuartistien yhteistyön tuloksena sekä Apulannan esitys Suomen urheilun lähettiläs -palkinnon saaneelle Kaisa Mäkäräiselle. Monelle urheilijalle musiikki on tärkeä elementti kisamatkoilla ja Mäkäräisen suosikkiyhtyeen tiedetään olevan Apulanta. Yhtye yllättikin hänet esityksellään ja näin kunnioitti hänen menestyksekästä urheilu-uraansa.

–Suomen urheilun lähettiläs -palkinto meni oikeaan osoitteeseen Kaisalle. Tämä on meidän kiitos, mutta myös varmasti koko Urheilugaalan katsojien kiitos niistä suurista ilon tunteista joita sinä olet tuottanut meille kaikille mahtavan urasi aikana, kuvailivat esitystään Apulanta-yhtyeen Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen.

Olympiarahastolle kerättiin rahaa Urheilugaalassa

Urheilugaalan katsojilla oli mahdollisuus tehdä lahjoituksia Olympiarahastolle. Illan aikana kerrytettiin rahaston kokonaispottia, joka on nyt gaalan jälkeen 1 011 912 euroa. Olympiarahaston tavoitteena on koota yhteensä 40 miljoonan euron peruspääoma suomalaisen urheilun tukemiseen. Summasta puolet kerätään yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Valtion vastinraha kattaa toiset 20 miljoonaa.

–Urheilugaala kokee Olympiarahaston erittäin tärkeäksi urheilun tulevaisuuden kannalta. Saimme gaalailtana kerättyä upean summan, jolla parannetaan huippu-urheilijoiden mahdollisuuksia tehdä työtään ja menestyä – ja tästä saamme kiittää Urheilugaalan katsojia. Olemme iloisia, että voimme osaltamme auttaa Olympiarahaston menestystä ja siten olla mukana luomassa mahdollisuuksia suomalaisille urheilijoille, toteaa Riia Martinoja.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.