Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Asikkala – liikuttavan hyvä kunta

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun ilmoittautui yhteensä peräti sata kuntaa.

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun ilmoittautui yhteensä peräti sata kuntaa. Kuntaliitto haki voittajaksi loistavaa esimerkkiä siitä, miten liikunta on ottanut johtavan aseman terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä kunnassa.

 

Suomen liikkuvin kunta -kilpailun voitti Päijät-Hämeessä sijaitseva Asikkalan kunta, jonka kuntastrategiaan on kuulunut terveysliikunta ja hyvinvoinnin edistäminen jo kymmenen vuoden ajan.

”Voitto oli meille niin iso juttu, että siitä tuli meidän kuntastrategian kärki. Kunnan virallinen slogan on nykyään ”Asikkala – Suomen liikkuvin kunta” ja tienvarsimainoksissakin lukee ”Liikuttavan hyvä kunta, Asikkala”, kertoo kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka.

Asikkalalaiset ottivat tammikuussa vastaanotetun Uno-pokaalin heti omakseen ja tekivät siitä jopa uuden kuntalaisen.

”Uno vietiin voiton jälkeen niin luistelemaan, hiihtämään kuin kuntosalillekin. Pokaalia haluttiin viedä kuntalaisten nähtäville ja gaalan jälkeiset pari viikkoa olivatkin aika hektistä aikaa”, muistelee Asikkalan kunnan hyvinvointijohtaja Matti Kettunen.

Kettunen kertoo kuntalaisten olevan hyvin ylpeitä siitä, että ovat saaneet olla voittohuumassa mukana. Kilpailun voitto on myös herättänyt kuntalaiset tarkastelemaan oman kunnan asioita tarkemmin.

”Kaikki eivät ole ymmärtäneetkään, että asiat ovat meillä Asikkalassa niin hyvin”, sanoo Kettunen.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailun voitto on myös tuonut uusia tuulia elinkeinoelämän puolelle.

”Kuntalaisten innostus on kasvanut entisestään ja uusia ideoita tulee joka suunnasta. Voiton vaikutukset näkyvät myös elinkeinoelämän puolella, sillä yritykset ovat kiinnostuneet entistä enemmän kunnan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä sekä liikuntakulttuurin kehittämisestä”, kertoo Ikola-Norrbacka.

 

Uno-palkinto mukana ikämiesten kuntojumpassa.

 

Liikuntapaikkojen rakentamiseen kiinnitetään erityistä huomiota

Loppuvuosi Asikkalassa kuluu uusien liikuntapaikkojen investointeja suunnitellessa. Hyvinvointijohtaja Kettunen kertoo liikuntapaikkojen rakentamisen olleen suunnitelmallista jo usean vuoden ajan. Nyt tämä huomioidaan etenkin uuden yhteiskoulun suunnitteluvaiheessa.

”Suomen liikkuvin kunta -titteli antaa selkänojaa sille, että liikuntatilojen suunnittelu otetaan uuden koulun rakennusvaiheessa vahvasti huomioon”, kertoo Kettunen.

Kettunen paljastaa myös, että kunnassa suunnitellaan liikunta-aiheista mobiilisovellusta, joka näyttäisi Asikkalan kaikki sisä- ja ulkoliikuntapaikat.

”Sovellukselle on kova tarve ja sen nähdään oleva selkeä tulevaisuuden juttu”, summaa Kettunen.


Ilmoittautuminen toista kertaa järjestettävään Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun on nyt käynnissä!

Kilpailu on osa valtakunnallisen Urheilugaalan ohjelmaa ja sen järjestää Kuntaliitto yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Voittaja palkitaan Uno-pokaalilla Helsingin Hartwall Arenalla 17.1.2019 järjestettävässä Urheilugaalassa.

Ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 19.10. klo 12.00. Kuntaliiton asiantuntijaraati valitsee ehdokkaista kolme finalistia, jotka julkistetaan Ylen suorassa lähetyksessä 8.12.

Ilmoittaudu mukaan! 

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.