Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Aava – Yrityskulttuuri on uusi brändi

Työssä käyvien elämästä suurin osa kuluu töissä, töistä palautuessa tai töitä suunnitellessa. Siksi työssä jaksaminen heijastuu suoraan ihmisten elämänlaatuun.

Työssä käyvien elämästä suurin osa kuluu töissä, töistä palautuessa tai töitä suunnitellessa. Siksi työssä jaksaminen heijastuu suoraan ihmisten elämänlaatuun. Työn tekemisen määrän sijaan olisi tärkeää tavoitella laatua – se on ratkaisijan roolissa työväestömme hyvinvoinnissa.

Tuoreimpien tutkimusten mukaan ihmiset uupuvat töissä yhä enemmän. Se heijastuu koko Suomen suorituskykyyn. Syyt piilevät pääosin työelämän murroksessa.

Entisaikojen paikka- ja aikasidonnaisen työn tilalle on tullut alati muuttuva työ, jossa on tärkeää osata johtaa itseään. Kun teollisella aikakaudella työntekoa haittaavat vaivat olivat fyysisiä, ja ruumiillinen työ veti ihmisen jumiin hartioista alaspäin, nykypäivänä työ jumittaa kaiken hartioiden yläpuolelta. Stressi, henkinen kuormitus ja työuupumukseen viittaavat oireet yleistyvät koko ajan.

Muutos lähtee sitoutuneista johtajista
Sairauspoissaolot tai työkyvyttömyys eivät kerro koko totuutta hyvinvoinnista yrityksessä. Paljon yleisempää on, että työntekijä tulee töihin, mutta ei kykene työskentelemään täydellä teholla. Tämä ns. presenteismi tulee tutkimuksen mukaan jopa kymmenen kertaa sairauspoissaoloa kalliimmaksi.

Organisaation strategiaan kuuluu nykyään erilaisia henkilöstön kehittämisohjelmia, joiden tavoitteena on kehittää henkilöstön osaamista. Osaamisen kehittämistä on kuitenkin turha suunnitella, jos henkilöstöllä ei ole voimavaroja niitä toteuttaa. Toisaalta pelkän jaksamisen kehittäminenkään ei vie yritystä eteenpäin, jos tapa tehdä töitä on vanhentunut.

Suorituskykyä saadaan parannettua, jos yritysten johto sopeutuu työkulttuurin muutokseen riittävän tehokkaasti ja kiinnittää huomiota työntekijöiden jaksamiseen.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.