Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla
Iivo Niskanen - Urheilugaala UG2018 - Vuoden urheilija voittaja

Voittaja

Urheilugaala UG2018 - Vuoden urheilija

Iivo Niskanen

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -äänestyksen voitti vuonna 2017 Lahden kotikisoissa 15 kilometrin perinteisellä hiihtomatkalla MM-kultaa voittanut maastohiihtäjä Iivo Niskanen saaden

4 313 ääntä. Niskanen saavutti myös eniten ykkössijoja, 266.

Vuoden Urheilija -äänestyksessä viiden parhaan joukkoon sijoittuivat myös tennispelaaja Henri Kontinen 3 528 pisteellä (127 ykkössijaa), koripalloilija Lauri Markkanen 3 202 pisteellä (67),

maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski 1 900 pisteellä (2) ja F1-kuljettaja Valtteri Bottas 1 733 pisteellä (6). Vuoden 2016 Vuoden Urheilija, yleisurheilija Leo-Pekka Tähti, oli äänestyksen kuudes 1 525 pisteellä (11).

Urheilutoimittajain Liiton kaikissa äänestyskategorioissa voittoon siivitti menestys nimenomaan vuoden 2017 kotikoissa. Vuoden Urheilija Iivo Niskanen ja Vuoden Valmentaja Olli Ohtonen juhlivat maastohiihdon MM-kilpailuissa Lahdessa ja Vuoden Joukkue, koripallon miesten maajoukkue, hurmasi koripallon EM-alkulohkon turnauksessa Helsingissä.

Joukkueurheilijaa ei ole ennen tätä äänestystä valittu kolmen parhaan joukkoon kertaakaan sitten vuoden 2001, jolloin jalkapalloilija Sami Hyypiä valittiin Vuoden Urheilijaksi. Jääkiekon miesten MM-kultajoukkue oli kolmas vuonna 2011, mutta yksittäinen joukkueurheilija ei ole kuuteentoista vuoteen ollut kärkikolmikossa.

Vuoden Urheilija -äänestyksessä kootaan 10 parhaan lista, jolle saa sijoittaa miesurheilijoita, naisurheilijoita ja joukkueita. Listalle on sijoitettava vähintään viisi ja enintään kymmenen parasta urheilijaa. Lisäksi listataan erikseen Vuoden Joukkue ja Vuoden Valmentaja. Urheilutoimittajain Liitto on nimennyt Vuoden Urheilijan vuodesta 1947 alkaen, joten Vuoden Urheilija valittiin nyt 71. kerran.

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.