Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla
Turun kaupunki - Urheilugaala UG2016 - Paavo Nurmi -palkinto voittaja

Voittaja

Urheilugaala UG2016 - Paavo Nurmi -palkinto

Turun kaupunki

Paavo Nurmi säätiö lahjoitti lisää liikettä palkinnon Ilo kasvaa liikkuen verkostomaiselle ohjelmatyölle ja Turun kaupungin varhaiskasvatukselle. Turun kaupunki on ennakkoluulottomasti ollut mukana kehittämässä ja ottamassa käyttöön ohjelmaa. Lisää liikettä palkinnon ja näyttävän Uuno –pokaalin vastaanottivat Turun kaupungin varhaiskasvatuksen puolesta palvelupäällikkö Ulla Soukainen ja Maija-Liisa Rantanen.

Tutkimusten mukaan pienet lapset eivät liiku terveytensä kannalta riittävästi ja urautuminen liikkumattomuuteen alkaa jo kolmevuotiaina. Liikkumattomuus on noussut isoksi kansalliseksi keskustelun aiheeksi ja liikkumattomuuden kustannukseksi vuositasolla arvioidaan jopa miljardi euroa.

Asiantuntijaverkoston kehittämän valtakunnallisen Varhaiskasvatuksen liikkumis- ja hyvinvointiohjelman – ILO KASVAA LIIKKUEN tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon aktiivisessa toimintaympäristössä.

Turun kaupungin varhaiskasvatus on ollut alusta asti mukana asiantuntijaverkostossa sen eri tasoilla. Liikkuminen on kirjattu kaupungin strategiaan ja Turun päiväkodeissa tehdään erinomaista yhteistyötä mm. seurojen ja muiden toimijoiden kanssa. Pienten lasten vanhemmilta on tullut paljon positiivista palautetta ja Turun päiväkodeissa on tehty paljon työtä lasten osallistamisessa.

– Tällainen huomioiminen tuntuu aivan mahtavalta ja innostaa eteenpäin. Toimintatapojen muutos vie oman aikansa, mutta yhdessä osaavan verkoston kanssa ammattitaitoinen henkilöstö saa omia toimintatapojaan muuttamalla ihmeitä aikaan, hehkuttaa Ulla Soukainen Turun kaupungin varhaiskasvatuksesta.

Maksuton ohjelma tarjoaa konkreettiset, liikkeen lisäämiseen tarvittavat askelmerkit ja työkalut sekä varhaiskasvattajille että varhaiskasvatuksen johdolle. Ohjelma etenee viitoitettua reittiä pitkin, jota voi kulkea omassa aikataulussaan sekä omien tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan.

ILO KASVAA LIIKKUEN -ohjelma on otettu käyttöön jo yli 800 varhaiskasvatusyksikössä 72:lla eri paikkakunnalla. Tavoitteena on saada vuoteen 2020 mennessä koko Suomen varhaiskasvatus mukaan ohjelmaan.

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.