Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Urheilun juurilla: Roope Korhosen lapsuuden rallifanitus johti WRC3-luokan mestaruuteen ja kohti isompia unelmia

Urheilumaailma on täynnä tarinoita rohkeudesta, omistautumisesta ja unelmien tavoittelusta. Yksi näistä tarinoista on nuoren rallikuskin matka pikkupojan haaveista kohti ammattilaisuutta. Tässä artikkelissa astumme kulissien taakse ja tutustumme Roope Korhoseen, joka jakaa tarinansa siitä, kuinka intohimo ralliin ja kilpa-ajamiseen ovat vieneet häntä kohti unelmia.

Roopen tarina on inspiroiva esimerkki siitä, miten määrätietoisuus, tuki läheisiltä ja intohimo omaa unelmaa kohtaan voivat muovata nuoren kuljettajan uran. Astutaan siis hetkeksi Roopen saappaisiin ja tutustutaan siihen, mitä kulissien takana on tapahtunut rallikuskin arjessa. Roope Korhonen ajoi kaudella 2023 Rallin SM-sarjaa, sekä kansainvälistä WRC3- ja WRC2 -sarjaa. 

”Roope Korhonen, 25-vuotta ja asun Laukaassa. Opiskelen JAMK:ssa tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi. Rallia olen harrastanut muutamien vuosien ajan, ja rallidebyyttini ajoin 16-vuotiaana. Ensimmäisinä vuosia en ottanut rallia missään nimessä tosissaan, vaan se oli harrastelua silloin kun oli aikaa ja rahaa. 4 vuotta sitten ruvettiin määrätietoisemmin touhuamaan lajin parissa. Ei nyt voi sanoa, että tämä vielä olisi kokopäivätyö, mutta toivottavasti sitä kohti mennään!”

 

Muistatko, mikä on ollut ihan ensimmäinen muistosi liikunnan parissa?

”Vaikea sanoa ensimmäistä muistoa, mutta pikkupoikana polkupyörät olivat todella kiinnostavia ja niillä sitten mentiin. Jalkapalloa pelasin pienempänä ja kumparelaskuakin olen harrastanut pari vuotta. Hyvin monipuolisesti olen pienenä tykännyt eri lajeista ja liikkunut!”

Mitä kautta olet päätynyt juuri rallin pariin? Milloin heräsi ajatus, että ralliin haluan panostaa?

”Pikkupojasta asti olen käynyt katsomassa Jyväskylän MM-ralleja. Oma isäni on ollut kartturina kummisedälleni, joten olen päässyt näkemään läheltä sitä touhua. Sieltä se innostus on varmasti alkanut! Toinen mummola on ollut pieni maatila aikanaan, niin sinne hankittiin mönkijä ja kaikkea moottorilla pärisevää, jolla pääsi pellolle ajelemaan. Siitähän se innostus sitten kasvoi, kun sai itse ajella. Taisin olla 12-vuotias, kun sain ajaa jäärata-autoa ja opetella sitä. Silloin tajusin, että autot on se juttu. En koskaan hankkinut mopokorttia tai mopoa, kun nekin rahat säästin parempaan ralliautoon!"

Kuka tai ketkä on ollut merkittävä henkilö(t) urheilusi taustalla?

”Totta kai isoimpana oma perhe ja sukulaiset sekä mummot ja papat. He ovat olleet mukana ihan alusta asti, ja tietenkin oma isä on auttanut paljon. Matkan varrella on tullut todella tärkeitä yhteistyökumppaneita, kun ruvettiin enemmän ajamaan tosissaan. Siellä on paljon paljonkin semmoisia ketä tähän voisi luetella. Tietenkin kuluneella kaudella, kun pääsin Rautio Motorsportin tiimiin, manageri Raution Markku on nyt isossa roolissa ja tulee olemaan tästä eteenpäin!”

Onko sinulla idolia, joka olisi sytyttänyt kipinää lajin pariin?

”Olen aina ollut innokas fani ja fanittanut monia kuskeja. Kiersin kaikki kuskit läpi, hain heiltä nimmareita ja otin kuvia. Sitten, kun aloin seurata rallia tarkemmin erityisesti ne suomalaiset kuskit, jotka ajoivat WRC-sarjaa, olivat minulle inspiroivia. Nykyään Kalle Rovanperä on ollut erityinen idoli ja inspiraation lähde, ja hänen uraansa olen päässyt nyt seuraamaan läheltä.”

 

Millaista tukea olet saanut, mikä on saanut jatkamaan rallia?

”Tuki on ollut valtava voimavara. Perheeni, sukulaiseni ja yhteistyökumppanit ovat olleet aina tukenani. Rautio Motorsportin tiimi ja managerini ovat auttaneet minua etenemään urallani. Tämä tuki ja luottamus ovat olleet ratkaisevia tekijöitä, jotka ovat motivoineet minua jatkamaan ja kehittymään.

Tulevaisuuden haaveesi, onko tähtäimessä WRC?

”Ehdottomasti päätavoitteeni on päästä WRC-sarjaan ja saavuttaa siellä menestystä. Haaveilen tehdastallipaikasta ja tietenkin WRC-maailmanmestaruudesta. Mutta tällä hetkellä tulevana kautena keskityn vahvasti WRC2-luokkaan, ja tavoitteeni on tehdä siellä vaikutus ja saada hyviä näyttöjä. Rallikauden 2023 WRC3-luokan mestaruus on ehdottomasti ruokkinut nälkää tulevaisuuteen.”

Ralli vaatii paljon henkistä kanttia, miten olet saanut pidettyä pään kasassa nuorena?

”Nuorempana en ajatellut vaaroja paljonkaan. Nykyään ymmärrän paremmin, että ralli voi olla vaarallista, varsinkin kun vauhti on kasvanut. Vaikka onnettomuuksia tapahtuu, en ole koskaan liikaa murehtinut niitä. Tärkeintä on keskittyä ajamiseen ja oppia jokaisesta tilanteesta.”

 

Miten pitää harjoitella, että tuollaiset rallirupeamat jaksaa? Entä miten palaudut vapaa-ajallasi?

”Ralliviikonloput ovat intensiivisiä, joten ennen niitä keskityn peruskuntoharjoitteluun ja valmistaudun fyysisesti. Itse ralliviikonloppuna pyrin pitämään yllä fyysistä kuntoa pienillä lenkeillä ja rentoutumaan. Vapaa-ajalla nautin monipuolisesti liikunnasta, kuten pallopeleistä, moottorikelkkailusta ja uusimpana sähkömaastopyöräilystä. Talvisin moottorikelkkailu on ehdottomasti yksi suosikeistani. Se ei ole pelkästään hauskaa, vaan myös erinomaista kuntoilua. Kaikki muutkin menopelit, mihin voi moottorin liittää, ovat minulle hauskoja liikkumismuotoja. Tietysti käyn tapaamassa isovanhempiani, sekin rentouttaa!”

Sinäkin jo varmasti monelle pienelle rallifanille esiinnyt idolina - mitä haluaisit sanoa pienelle itsellesi nyt, joka kauan sitten on jo haaveillut omien unelmien täyttymisestä?

”Tässä yksi hauska tarina tältä viikolta. Minua vastaan ajoi koululaisten pikkubussi. Tunnistin kuskin, ja vähän ajan päästä sain puhelun häneltä. Hän kertoi, että siellä oli alkamassa hirveä spekulointi siitä, että "Roope tuli vastaan, millä se aikoo ajaa ensi kaudella?" Aloin pohtimaan, että mistä ihmeestä tällaiset pikkupojat voivat tietää, että juuri minä ajoin siinä vastaan. Ehkä ne tunnistivat minut siitä, että oltiin toisella meidän nuottiautollamme liikkeellä.  Mutta kyllä, onhan se aika mahtavaa, että olen jonkinlainen idoli joillekin pikkupojille.”

Haluaisin sanoa kaikille nuorille, että kannattaa rohkeasti haaveilla ja uskoa omiin unelmiin. Vaikka matka kohti unelmia voi olla vaikea, määrätietoinen työ ja usko itseensä palkitsevat lopulta. Muistakaa nauttia jokaisesta hetkestä ja oppia vastoinkäymisistä. Unelmat voivat toteutua, kun niihin panostaa ja tekee töitä niiden eteen!”

 

Korhonen heittää haasteen liittyen tärkeään rallikuskin ominaisuuteen, silmä-käsi-koordinaatioon! Korhosen haaste julkaistaan maanantaina 18.12., joten ota Urheilugaalan sosiaalisen median kanavat haltuun ja pysy kuulolla! Osallistu koko kansan haasteeseen Instagramissa tai Facebookissa ja tägää @urheilugaala. Haasteeseen on aikaa osallistua viikon ajan ja osallistujien kesken arvotaan katsomolippuja 11. tammikuuta juhlittavaan Urheilugaalaan.

 

Kuva: Bastien Roux

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.