Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Suomen Kuurojen Urheiluliitto palkitsee Ihmisoikeusliiton ja Suomen Golfliiton Urheiluteko-tunnustuspalkinnolla

Suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen omaa juhlapäivää, Viittomakielen päivää, vietetään vuosittain 12. helmikuuta. Suomen Kuurojen Urheiluliitto palkitsee Urheiluteko-tunnustuksella Ihmisoikeusliiton ja Suomen Golfliiton urheilun tasa-arvotyöstä.

 

- Haluamme näyttää suuntaa ja edistää yhdenvertaisuutta omalla toiminnallamme ja tukea urheilun tasa-arvotyössä myös muita sidosryhmiämme, kertoo Suomen Kuurojen Urheiluliiton toiminnanjohtaja, Sini Savolainen.

Ihmisoikeudet kuuluvat urheilun ytimeen. Ihmisoikeusliitto on tehnyt upeaa työtä Älä riko urheilua-kampanjassaan ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämiseksi. Kampanja ottaa kantaa laajasti yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja nostaa esille vähemmistöjen oikeuksia erilaisten yhteistyötahojen kanssa.

- Ihmisoikeusliitto on halunnut Älä riko urheilua -kampanjassa tuoda esille viittomakielisten ja kuurojen urheilijoiden oikeuksia ja asemaa. He eivät saa ansaitsemaansa näkyvyyttä ja arvostusta suomalaisessa urheilussa. Tunnustuksella on meille erityistä merkitystä, sillä sen myöntää näitä urheilijoita itseään edustava Suomen Kuurojen Urheiluliitto. Kiitämme upeasta yhteistyöstä! On hienoa, että tekemämme työ on koettu merkitykselliseksi, sanoo ihmisoikeuksien asiantuntija Samuel Bashmakov Ihmisoikeusliitosta.

Urheilu kuuluu kaikille. Suomen Golfliitto on tehnyt valtavan hienoa työtä paragolfin kehityksessä, jossa myös kuurojen golf on ollut ansiokkaasti mukana. Golfliitto on ollut inkluusiohankeyhteistyön alusta asti erittäin avoin lajiliittokumppani Suomen Kuurojen Urheiluliiton kanssa.

- Yhteistyö on lisännyt lajiliiton ymmärrystä kuurojen urheilusta ja aktiivisesta golftoiminnasta, ja yhdessä pyrimme piirtämään uusia askelmerkkejä tulevaisuudessakin. Erityisesti yhteinen ponnistus, kuurojen golfin EM-kilpailut Ahvenanmaalla vuonna 2023, loi Golfliitolle tilaisuuden kuulla ja vaihtaa ajatuksia sekä pelaajien, SKUL:in operatiivisen henkilöstön ja hallituksen kanssa, mainitsee Suomen Golfliiton asiantuntija Johanna Ahti.

 

Kuvassa vasemalta ylärivi Heli Romu, Juha Korhonen, Antti Tiitola, Christer Fagerström, Kaari Mattila, Samuel Bashmakov ja vasemmalta alarivi Nelli-Sofia Tarvajärvi, Johanna Ahti, Sini Savolainen, Tommy Lindgren, Laura Mecklin. Kuvaaja Jari Kostiainen.

 

Suomen Kuurojen Urheiluliitto ry on Suomen vanhin vammaisurheilujärjestö, joka on perustettu vuonna 1920. Valtakunnallisen kattojärjestön päätavoitteena on luoda mahdollisimman tasa-arvoiset ja yhdenvertaiset liikunta- ja urheilumahdollisuudet. Liiton kohderyhmänä ovat kuurot, viittomakieliset, sisäkorvaistutteen käyttäjät ja huonokuuloiset.

 

 

Millaista on olla viittomakielinen urheilija Suomessa?

 

 

Kansallisena viittomakielen päivänä 12.2. Ihmisoikeusliitto haluaa nostaa esiin viittomakielisten oikeudet urheilussa. Yhdessä Suomen kuurojen urheiluliitto SKUL:n kanssa tuotetulla videolla kaksi viittomakielistä urheilijaa Sara-Elise Ruokonen (kestävyysjuoksija, Jyväskylän kenttäurheilijat) ja Emmy Nyström (futsalpelaaja, HIFK) kertovat viittomakielisen urheilijan arjesta, haasteista ja muutostoiveista.

Video on osa Ihmisoikeusliiton Älä riko urheilua -kampanjaa. https://alarikourheilua.fi/

Kuvaus ja editointi: Jesse Väänänen, Snou Creative

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.