Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla
Vuoden Urheilija 2016 – Leo-Pekka Tähti - Urheilugaala UG2017 - Voittajat voittaja

Voittaja

Urheilugaala UG2017 - Voittajat

Vuoden Urheilija 2016 – Leo-Pekka Tähti

Leo-Pekka Tähden valinta Vuoden Urheilijaksi on historiallinen, sillä Tähti on ensimmäinen vammaisurheilija, joka saavutti tittelin Suomessa. Muualla maailmassa vammaisurheilija on valittu Vuoden Urheilijaksi mm. Australiassa.

Paralympiakultamitalilla oli painoarvoa olympiapronssia enemmän, kun urheilutoimittajat äänestivät Tähden Vuoden Urheilijaksi.
– On hienoa, että Tähti tuli valituksi. Hän sai arvoisensa tittelin ja arvostuksen, joka oli mahdollinen jo neljä vuotta aikaisemmin, kun hän voitti kultaa Lontoon paralympialaisissa, sanoi Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja Heikki Miettinen.
– Ehkä aika ja urheilutoimittajat eivät olleet vielä valmiita valinnalle neljä vuotta sitten, mutta nyt olivat.

Vuoden Urheilija -äänestyksessä Urheilutoimittajain Liiton jäsenet äänestävät urheilijoita kymmenen parhaan joukkoon aina kyseisen vuoden saavutusten perusteella. Äänestyksessä ei äänestetä tai jaeta tunnustusta hienosta urheilu-urasta.

– Tähden olisi toki voinut palkita mittavasta ja upeasta urastakin, mutta uskon, että urheilutoimittajien silmät ovat avautuneet Tähden lajin vaatimuksiin ja siihen, miten kova ammattilaisurheilija hän on. Huippukunto h-hetkellä ja kultamitali eivät ole itsestään selvyyksiä, vaan niihin vaaditaan aina valtavasti työtä, kiteytti Miettinen.

Urheilun laajassa kuvassa Tähden valinnalla on iso merkitys.
– Varmasti paralympiaurheilijoita katsotaan ja arvostetaan entistä enemmän, vaikka kyllä Tähti on aina ollut seurattu huippu-urheilija.

Leo-Pekka Tähti saavutti Rion paralympialaisissa kultaa ratakelauksen 100 metrillä T54-luokassa. Kultamitali oli Tähdelle jo neljäs peräkkäinen 100 metrillä. Kauden 2016 aikana Tähti saavutti myös EM-kultaa 100 metrillä ja EM-pronssia 200 metrillä.

Kaiken kaikkiaan Tähti on saavuttanut urallaan 21 arvokisamitalia:

  • 5 paralympiakultaa
  • 1 paralympiapronssi
  • 2 MM-kultaa
  • 3 MM-hopeaa
  • 2 MM-pronssia
  • 5 EM-kultaa
  • 2 EM-hopeaa
  • 1 EM-pronssi

Tähti on äänestetty Vuoden Urheilija -äänestyksessä aiemmin kahdesti kymmenen parhaan joukkoon: kolmanneksi vuonna 2012 ja viidenneksi vuonna 2013. Suomen Urheiluliitto on valinnut Tähden kahdesti Vuoden yleisurheilijaksi, vuosina 2011 ja 2016.

Tähti pitää hallussaan miesten pyörätuolikelauksen T54-luokan 100 metrin maailmanennätystä 13,63. Tähden henkilökohtaisena valmentaja toimii Juha Flinck.

Tähti pelaa myös pyörätuolikoripalloa sopimuspelaajana Espanjan pääsarjassa pelaavassa Malagan joukkueessa. Tähti on pelannut myös Suomen pyörätuolikoripallomaajoukkueessa.

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.