Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla
Tero Pitkämäki - Urheilugaala UG2016 - Voittajat voittaja

Voittaja

Urheilugaala UG2016 - Voittajat

Tero Pitkämäki

Vuoden Urheilija 2015

Tero Pitkämäki (s.19.12.1982) saavutti elokuun lopulla yleisurheilun MM-kilpailuissa Pekingissä pronssia keihäänheitossa tuloksella 87,64. Voiton vei Kenian Julius Yego (92,72), hopean otti Egyptin Ihab Abdelrahman El Sayed (88,99). Arvokisamitali oli Pitkämäelle seitsemäs.

Pitkämäki voitti Brysselissä 11. syyskuuta järjestetyn Timanttiliigan viimeisen osakilpailun tuloksella 87,37 metriä. Samalla keihäänheiton kokonaiskilpailu ratkesi kahdella pisteellä hänen edukseen. Näin Pitkämäestä tuli ensimmäinen Timanttiliigan lajikohtaisen kokonaiskilpailun voittoon yltänyt suomalainen urheilija.

Pitkämäki äänestettiin Vuoden Urheilijaksi nyt jo kolmannen kerran. Ensimmäisen kerran hän voitti tittelin vuoden 2007 äänestyksessä voitettuaan maailmanmestaruuden Osakan MM-kilpailuissa. Lokakuussa 2007 Euroopan yleisurheiluliitto valitsi hänet vuoden eurooppalaiseksi miesyleisurheilijaksi. Hän on ensimmäinen tuon tunnustuksen saanut suomalainen.

Toisen kerran Pitkämäki äänestettiin Vuoden Urheilijaksi kaksi vuotta sitten, kun hän oli ottanut kesällä 2013 Moskovan MM-kilpailuissa hopeaa. Pekingissä 2008 Pitkämäki saavutti olympiapronssia. EM-tasolla hän on sijoittunut hopealle vuonna 2006 Göteborgissa ja pronssille sekä Barcelonassa 2010 että Zürichissä vuonna 2014. Tuoreimman EM-mitalinsa myötä Pitkämäki oli vuosi sitten Vuoden Urheilija -äänestyksessä sijalla 10. Pitkämäen ennätys on Kuortaneella vuonna 2005 heitetty 91,53 metriä.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.