Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla
Pur Biel - Urheilugaala UG2017 - Voittajat voittaja

Voittaja

Urheilugaala UG2017 - Voittajat

Pur Biel

Urheilugaalan perinteisen Urheilun hyväntekijä -palkinto ja Wärtsilän lahjoittama 10.000 dollarin avustus myönnettiin symbolisesti Rion olympiakisojen pakolaisten joukkueelle vastaanottajina olympiajuoksija Yiech Pur Biel ja olympiajoukkueen johtaja Tegla Loroupe.

Avustus kohdennetaan pakolaisten urheilumahdollisuuksien edistämiseen. Palkintoa olivat jakamassa Wärtsilän viestintäjohtaja Atte Palomäki ja presidentti Martti Ahtisaaren perustaman CMI-konfliktienratkaisujärjestön viestintäjohtaja Elina Lehtinen.

Pur Biel joutui vanhemmistaan eroon Etelä-Sudanin sisällissodassa vuonna 2002. Hän asui sen jälkeen Kakuman yli 100 000 pakolaisen leirillä Keniassa. Vuonna 2015 hän kunnostautui Tegla Loroupe Säätiön pakolaisille järjestämässä kilpailussa. Sen jälkeen Pur Biel on asunut ja valmentautunut Loroupen pakolaisurheilijoille perustamassa valmennuskeskuksessa. Puolet Rion pakolasijoukkueen urheilijoista tuli samasta keskuksesta.

Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtajan Thomas Bach kiteytti pakolaisten olympiajoukkueen merkityksen puheessaan Rion olympiakisoissa kutsumalla joukkuetta toivon symboliksi kaikille maailman pakolaisille. Hän painotti myös joukkueen merkitystä pakolaiskriisin laajuuden tunnetuksi tekemisessä koko maailmalle.

Puolimaratonin kolminkertainen maailmanmestari ja vuonna 1998 maratonin maailmanennätyksen juossut Loroupe oli jo toistamiseen vastaanottamassa palkintoa Urheilugaalassa. Kolme vuotta sitten hänet palkittiin samalla erikoispalkinnolla orpokodin ja koulun perustamisesta yli neljällesadalle lapselle kotimaahansa Keniaan.

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.