Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla
Peter Tallberg - Urheilugaala UG2015 - Voittajat voittaja

Voittaja

Urheilugaala UG2015 - Voittajat

Peter Tallberg

Peter Tallbergin (s. 15.07.1937) monipuolista uraa urheilijana ja urheiluvaikuttajana voidaan hyvin kuvata sanalla ainutlaatuinen.

Tallberg on ollut vuodesta 1973 alkaen Suomen Olympiakomitean jäsen ja 1976 lähtien myös Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) jäsen. Kansainvälisen Purjehtijaliiton (ISAF) puheenjohtajana hän toimi kahdeksan vuotta 1986-1994. Tallberg valittiin 1994 perustetun Suomen Liikunnan ja Urheilun (SLU) ensimmäiseksi toiminnanjohtajaksi, missä tehtävässä hän jatkoi vuoteen 2000 saakka.

Tallberg on kilpaillut purjehtijana viisissä olympiakisoissa parhaana saavutuksenaan neljäs sija Tokiossa 1964 yhdessä veljensä Henrikin kanssa. Tuolloin pronssimitali jäi vain senttien päähän. Moskovan olympiakisojen avajaisissa 1980 hän sai kunnian kantaa Suomen lippua ja Tallinnassa järjestetyssä olympiaregatassa hän purjehti yhdenneksitoista yhdessä poikansa Mathiaksen kanssa.

Tallbergin erinomaiset kansainväliset suhteet ovat tuoneet Suomelle paikkoja moniin merkittäviin tehtäviin ja neuvottelupöytiin. Hän on ollut suomalaisurheilun viestinviejänä olympiakisoissa peräti seitsemällä vuosikymmenellä ja ollut aina valmis tukemaan suomalaisen urheilun hyväksi tehtäviä hankkeita. KOK:ssa Tallberg on panostanut erityisesti urheilijoiden aseman parantamiseen. Hänen perustamastaan KOK:n urheilijavaliokunnasta on tullut merkittävä kansainvälisen urheilun mielipidevaikuttaja.

Purjehduksen lisäksi Tallberg on kilpaillut menestyksekkäästi kansallisella tasolla mm. alppihiihdossa, pöytätenniksessä ja squashissa.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.