Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla
Matti Mattsson - Urheilugaala UG2022 - Voittajat voittaja

Voittaja

Urheilugaala UG2022 - Voittajat

Matti Mattsson

Tokion olympialaiset olivat Matti Mattssonille (s. 1993) kolmannet viiden renkaan kilpailut. Hän debytoi olympia-altaassa 18-vuotiaana Lontoossa vuonna 2012. Silloin hän sijoittui 200 metrin rintauinnissa sijalle 17 ollen Suomen paras uimari. Vuotta myöhemmin hän ui hurjalla SE-ajalla MM-pronssia. Sen jälkeen kehitys pysähtyi muutamaksi vuodeksi. Mattsonin omat puheet olympiakullasta Rio de Janeirossa 2016 alkoivat käydä katteettomiksi. Keliakiadiagnoosi ei ainakaan auttanut asiaa, vaikka kilot sen jälkeen karisivatkin. Riossa Mattsson ui 200 metrin rintauinnin alkuerissä sijalle 11, mutta jäi välierissä viimeiseksi ja karsiutui finaalista. Kilpailujen jälkeen Mattssonia kahdeksan vuotta valmentanut Tomi Pystynen vaihtui Eetu Karvoseen. Mutta vastoinkäymiset jatkuivat – Alopecia-niminen sairaus vei Mattsonilta ihokarvat.

Korona hankaloitti Mattssoninkin valmistautumista vuodella siirtyneisiin viime kesän olympialaisiin. SE-murskajaiset vuoden alkupuolella lupailivat kuitenkin menestystä Tokiossa. Ennätykset paukkuivat myös EM-altaassa toukokuussa, mutta 200 metrin rintauinnin finaalissa väärä taktiikka maksoi mitalin, tuloksena katkera neljäs sija. Tokiossa kunto oli kohdillaan ja taktiikkakin toimi. Pronssi tuli SE-ajalla 2.07,13. Se on vuoden 2021 tilastoissa viidenneksi nopein aika ja kaikkien aikojen tilastossa kahdeksas.

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.