Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla
Lauri Markkanen - Urheilugaala UG2018 - Voittajat voittaja

Voittaja

Urheilugaala UG2018 - Voittajat

Lauri Markkanen

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -valiokunta nimesi vuoden 2017 Vuoden Nuoreksi Urheilijaksi koripalloilija Lauri Markkasen (s. 22.5.1997 Vantaa).

Kaudella 2016–2017 Markkanen pelasi loistokauden Arizonan yliopiston joukkueessa. Arizona voitti keväällä konferenssin mestaruuden, ja Markkanen valittiin sekä konferenssin ykköstähdistöviisikkoon että konferenssin tulokastähdistöviisikkoon.

Markkanen varattiin NBA:n varaustilaisuudessa seitsemäntenä. Se on kaikkien aikojen pienin pohjoismaisen pelaajan varausnumero. Varannut seura oli Minnesota Timberwolves, joka oli sopinut kauppaavansa Markkasen sen jälkeen Chicago Bullsiin. Markkasesta tuli NBA-historian kolmas suomalaispelaaja, kun hän pelasi Chicago Bullsin avauskierroksen ottelussa 19. lokakuuta 2017. Markkanen pelasi kaiken kaikkiaan henkilökohtaisesti mainion syyskauden NBA-tulokaspelaajana.

Markkanen pelasi Suomen miesten maajoukkueessa vuoden 2017 EM-kilpailuissa ja oli Suomen paras pistemies. Heti Helsingissä pelatun alkulohkon ensimmäisessä ottelussa Suomi–Ranska Markkanen kirjautti 22 pistettä. Se oli hänen ensimmäinen miesten arvokisaottelunsa, ja tuo 22 pistettä on kautta aikojen korkein suomalaisen arvokisadebytantin tekemä pistemäärä. Markkasen monipuolinen peli ja useat ratkaisuhetkien korit nostivat hänet EM-kilpailujen valovoimaisimmaksi suomalaispelaajaksi.

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.