Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Urheilugaala lähestyy kovaa vauhtia - ehdokkaat on julkistettu!

Tästä alkaa lähtölaskenta ja jännitys kohti Urheilugaalan iltaa. Urheilugaalan viiden varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat julkaistiin 7. joulukuuta ehdokasjulkistuksessa. Lisäksi julkaistiin Urheilutoimittajain Liiton ehdokkaat Vuoden urheilija, Vuoden valmentaja, Vuoden joukkue ja Vuoden nuori urheilija -äänestyksiin. Voittajat palkitaan Urheilugaalassa 11.1.2024.

Urheilualan vaikuttajista koostuva palkintolautakunta on valinnut ehdokkaat kahteen palkintoluokkaan: Läpimurto ja Esikuva. Läpimurto-palkinnon saajaksi ovat ehdolla judoka Martti Puumalainen, kuulantyöntäjä Teijo Kööpikkä, sekä jäätanssipari Juulia Turkkila & Matthias Versluis. Esikuva-palkinnon ehdokkaiksi on asetettu jalkapalloilija Sebastian Strandvall, Suomen Davis Cup -joukkue – Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen, Patrick Kaukovalta ja kapteeni Jarkko Nieminen, sekä korkeushyppääjä Ella Junnila.

Näiden lisäksi Urheilugaalan Suuri raati äänestää Suomen Olympiakomitean ja Kuntaliiton johtamien asiantuntijaraatien valitsemista ehdokkaista voittajat kolmessa palkintoluokassa: Suomen Aktiivisin Työpaikka (FCG Finnish Consulting Group, Mehiläinen ja Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö), Suomen liikkuvin kunta (Kalajoki, Kerava ja Pori) ja Vuoden Urheiluseura (Lahden Uimaseura, Tarinagolf ja Turun Urheiluliitto).

Varsinaisten palkintoluokkien lisäksi Urheilugaalassa palkitaan Urheilutoimittajain Liiton jäsenten äänestyksen perusteella Vuoden urheilija, Vuoden joukkue, Vuoden valmentaja ja Vuoden nuori urheilija.

Ehdokasluokkien lisäksi Urheilugaala myöntää vuosittain vaihtelevan määrän erikoispalkintoja, joista ei äänestetä. Ketkä pääsevätkään kohottamaan Unot ilmaan torstaina 11.1.2024 Helsingin Jäähallissa, kun pääsemme juhlimaan yhdessä upeaa suomalaista urheilua?

 

Äänestä suosikkiasi Sykähdyttävimmän Urheiluhetken TOP10 -listalta

Vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestyksen loppusuoralle on edennyt kymmenen ensimmäisessä vaiheessa eniten ääniä saanutta ehdokasta. Tänä vuonna TOP10-listalle on päässyt myöskin kymmenen eri lajin sykähdyttävää urheiluhetkeä.

Sykähdyttävimmän Urheiluhetken valinta on perinteisesti yksi Urheilugaalan huippuhetkiä ja sitä valintaa pääsee tekemään myös suomalainen urheiluyleisö, kun toisen vaiheen äänestys käynnistyy tänään 7.12.

Äänestyksen finaalivaihe huipentuu Urheilugaalan lavalle, sekä Yle TV2:n suorassa tv-lähetyksessä, kun voittaja palkitaan Uno-palkinnolla. Sykähdyttävimmän Urheiluhetken ehdokkaat ja äänestys löytyvät Urheilugaalan nettisivuilta: www.urheilugaala.fi/sykahdyttavin-urheiluhetki

Tutustu ehdokkaisiin tästä.

Urheilutoimittajain Liiton palkintoluokat: www.vuodenurheilija.fi

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.