Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sinebrychoff
Sponsor Insight
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka

UG-VIERAILEE: Turunseudun Kenttäurheilijat: “Kärkihankkeenamme on, että vammattomat ja paraurheilijat urheilevat yhdessä integroidusti”

Urheilugaala astui sisään Kupittaan urheiluhalliin, jossa vastassa oli Turunseudun Kenttäurheilijoiden yleisurheiluseuran harjoitusryhmä.

Urheilugaala astui sisään Kupittaan urheiluhalliin, jossa vastassa oli Turunseudun Kenttäurheilijoiden yleisurheiluseuran harjoitusryhmä. Seuran toimitaan kaikki ovat tervetulleita. Vaikka jokaista yhdistää tavoite kehittyä yksilöurheilijana, huokuu harjoituksissa kadehdittavan upea yhteishenki sekä toisten kannustaminen. Urheilugaala pääsi mukaan harjoituksiin kokeilemaan eri lajeja, kuten juoksua, pituushyppyä ja erilaisia heittolajeja. Haastatteluun Kupittaan maanantai-illan harjoituksista napattiin seuran perustaja Janne Keränen.

 

Kerro kuka olet ja mikä on roolisi?

– Janne Keränen, toiminnanjohtaja ja valmennuspäällikkö. Olen perustanut Turunseudun Kenttäurheilijat 2018 marraskuussa, eli juuri tulee neljä vuotta täyteen.

Avaa hieman Turunseudun Kenttäurheilijoiden taustaa ja seuran toimintaa:

– Seurassa on hieman vajaa 80 urheilijaa, joista 26 ovat paraurheilijioita. Lasten urheilukoulu on 2-4-vuotiaille, sitten on 6-10-vuotiaiden ryhmä ja nuorten tyttöjen ryhmä sekä nuorten pararyhmä. Lisäksi löytyy kilparyhmä, jossa on integroidusti paraurheilijat sekä vammattomat kilpaurheiljat. Aikuisten urheiluryhmän suosio lisää jatkuvasti kasvuaan, ja sekin on iso osa seuramme toimintaa.

Onko tämän päivän treenit vedetty hatusta vai suunniteltu?

– Kyllä ne on ihan suunniteltu, kuten jokainen treeni!

Montako kertaa urheilijat pääsevät nauttimaan toistensa sekä urheilun tuomasta ilosta?

– Nuorten pararyhmä harjoittelee kahdesti viikossa, ja integroitu kilparyhmä harjoittelee 3-5 kertaa viikossa.

Mikä on seuran toiminnan ydin?

– Urheilua kaikille, jotka haluavat liikkua. Emme ole koskaan sanoneet “ei” kenellekään. Kaikki ovat aina tervetulleita. Tämä on lähtöperiaate. Tärkeänä koen myös sen, että paraurheilu olisi seuramme kärkihanke niin, että vammattomat ja paraurheilijat urheilevat yhdessä integroidusti.

Mitkä arvot edustavat teidän toimintaanne?

– Yhdenvertaisuus, ihan ehdottomasti.

Mikä on mielestäsi teidän toiminnan merkitys urheilijoille, jotka urheilevat seurassa?

– Paljon olen saanut palautetta urheilijoilta ja heidän valmentajiltaan, että sosiaalinen kanssakäyminen harjoituksissa on yksi suurimmista merkityksistä seuramme toiminnassa . Tämän lisäksi urheilijat tietävät, että meillä ei ole lainkaan kiusaamista. Meillä on hauskaa ja kivaa harjoituksissa, vaikka harjoitellaan kovaa. Joissakin pararyhmissä ehdottoman tärkeää on, että pystymme urheilun avulla estämään eriytymistä sosiaalisista kanssakäymisistä.

Mitä haluaisit sanoa sellaiselle, joka haluaisi tulla mukaan toimintaan?

– Rohkeasti vain yhteyttä ja lähde mukaan kokeilemaan! Aina voi kokeilla, ja jos ei tunnu omalta jutulta, niin pakko ei ole jatkaa.

Mitä mielestäsi jokaisen pitäisi oppia näiltä urheilijoilta, jotka teillä urheilee?

– Se, että olemme kaikki yhdenvertaisia. Toisten huomioon ottaminen sekä se, ettei ketään jätetä yksin.

 

Mitä koet itse saaneesi työskentelystä Turunseudun Kenttäurheilijoissa?

– Tämä on asia, josta olen pitkään haaveillut ja unelmoinut. 4 vuotta sitten sain mahdollisuuden perustaa oman seuran, jossa toteutuisi juurikin edustamamme toiminta. Olen erittäin iloinen siitä, että toiminta on alusta alkaen toiminut ja koko ajan menemme eteenpäin.

Mitä tavoitteita seuralla on tulevaisuuteen?

– Tietenkin seuran kasvaminen edelleen. Haasteena on löytää lisää valmentajia etenkin soveltavan liikunnan puolelle. Kilparyhmässä on urheilijoita, jotka hamuavat kansainvälisille kentille ja kansainvälisen huippu-urheilun pariin. Tokio 2024 olisi jopa mahdollinen tavoite, jonne kolme meidän urheilijaa voisivat päästä juoksun sekä keihäänheiton parista.

Kenelle haluaisit antaa Unon tänävuonna?

– No nyt kysyit pahan kysymyksen! Paraurheilusta minulla on monta mielessä, kuten Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen sekä Amanda Kotaja. Piispanen voisi kyllä olla tämän vuoden Unon saaja, sillä hän teki maailmanennätyksen ja saalisti paralympiakultaa sekä -hopeaa.

Entä mikä urheiluhetki on sykähdyttänyt sinua eniten?

– No niitäkin on monta! Sellainen harvinaisuus oli tänävuonna, että meillä oli täys parajoukkue SM-viesteissä juoksemassa. Wilma Murron EM-voitto on myös upea saavutus. Sitten tietenkin suomalaisten paraurheilijoiden menestys Tokion kisoissa.

Lähetä terveiset Urheilugaalan seuraajille:

– Ottakaa avoimin mielin huomioon paraurheilijat. Olemme kaikki yhdenvertaisia!

 

Urheilugaalan sosiaalisen median kanavista pääsee hyppäämään mukaan vauhdikkaisiin Turunseudun Kenttäurheilijoiden harjoituksiin!

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.