Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Suomalainen urheilu ansaitsee Unonsa ja euronsa

Kun jotakin on vähän, sen arvo nousee. Poikkeusvuoden aikana näin on käynyt myös urheilulle.

Kun jotakin on vähän, sen arvo nousee. Poikkeusvuoden aikana näin on käynyt myös urheilulle. Kisoja on voitu järjestää vain vähän, mutta urheilun nälkä on kenties kovempi kuin koskaan. Urheilugaalan uutena teemana on Olympiarahasto, johon kerätään lahjoituksia illan aikana.

Gaalan järjestäjille tärkeintä on, että urheilijat ja heidän taustavoimansa saavat arvostusta ja tukea juuri nyt, kun he sitä eniten tarvitsevat.

“Takana on erikoinen urheiluvuosi, mutta urheilu on ikuista. Urheilugaala kokee Olympiarahaston erittäin tärkeäksi urheilun tulevaisuuden kannalta. Olemme iloisia, että voimme osaltamme auttaa Olympiarahaston menestystä ja siten olla mukana luomassa mahdollisuuksia suomalaisille urheilijoille. Toivon, että mahdollisimman moni suomalainen tarttuu tilaisuuteen tukea urheilua, ja että viimeistään gaala-iltana saamme liikkeelle ison joukon ihmisiä. Näin osoitamme yhdessä parhainta arvostusta suomalaiselle urheilulle ja sen tulevaisuuden tekijöille”, sanoo Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

Samaa korostaa Olympiarahaston johtaja Jaakko Sippola:
“On helppo taputella selkään, kun menestys on jo saavutettu. Enemmän tarvitaan rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta, kun pitäisi lyödä lanttia likoon tulevaisuuden voittajien puolesta. Olympiarahasto tulee mittaamaan, ovatko suomalaiset valmiita paitsi juhlimaan menestystä, myös kantamaan vastuuta tulevaisuuden urheilumenestyksestä.”

Olympiarahastosta urheilun pitkäjänteinen tukija

Olympiarahasto on Suomen Olympiakomitean käynnistämä ja valtion tukema hanke, jonka tavoite on koota 40 miljoonan euron peruspääoma suomalaisen urheilun tukemiseen. Summasta puolet kerätään yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Valtion vastinraha kattaa toiset 20 miljoonaa.

Yliopistojen ja lastensairaalan varainhankinnasta tuttua rahoitusmallia hyödynnetään nyt ensi kertaa urheilun saralla. Tavoitteena on rakentaa urheilulle Kulttuurirahaston kaltainen tukija, joka parantaa pysyvästi alan rahoitusta ja toimintaedellytyksiä.

“82 vuotta sitten 170 000 suomalaista osallistui ovelta ovelle -kansalaiskeräykseen, jonka tuloksena kertyi 2,7 miljoonaa markkaa. Syntyi Kulttuurirahasto, jonka arvo tänään on n. 1,6 miljardia euroa. Kulttuurilla on Suomessa vahva itseisarvo. Nyt on aika näyttää, että osaamme arvostaa ja tukea myös suomalaista urheilua”, Sippola haastaa.

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.