Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

On aika toimia – Urheilugaalan pääteemana suomalaisen huippu-urheilun tukeminen Olympiarahastolla

Huippu-urheilu vaatii suomalaisen sisun ja loputtoman harjoittelun lisäksi valmennusta, rahaa ja resursseja.

Huippu-urheilu vaatii suomalaisen sisun ja loputtoman harjoittelun lisäksi valmennusta, rahaa ja resursseja. Menestystä ja mitaleja ei pystytä saavuttamaan ilman, että urheilija saa keskittyä uraansa ja harjoitella kansainvälisesti kilpailukykyisissä olosuhteissa.

Olympiakomitea perusti vuonna 2018 Olympiarahaston, jonka tarkoitus on kerätä 40 miljoonaa euroa huippu-urheilun tukemiseen. Keväällä 2019 eduskunta teki lahjoituspäätöksen vastinrahan myöntämisestä Olympiarahastolle. Puolet rahaston varoista kerätään yritysten ja yksityisten henkilöiden lahjoituksista ja valtio on sitoutunut tuplaamaan varat 20 miljoonan osuudella.

Suomessa on 10 000 urheiluseuraa, joissa urheilee 1,2 miljoonaa harrastajaa ja kilpailijaa. Urheilu kerää suomalaiset yhteen, niin kentille, halleille, radoille kuin tv:n ääreen. Suomalaisella urheilulla on vahvat juuret ja perinteet ja juuri sitä halutaan jatkaa tulevaisuudessakin. Urheilijoidemme menestymistä ja nälkää päästä huipulle. Tutkimusten, mukaan 74% suomalaisista on kiinnostunut siitä, että suomalaiset urheilijat menestyvät kansainvälisesti.

Olympiarahasto on perustettu tukemaan näitä lupaavia urheilijoita ja heidän tietään kirkkaimpiin valokeiloihin. Vastuullinen urheilukasvatus tukee urheilijan kaksoisuraa ja mahdollistaa urheilijan kehittymisen huipputasolle. Huippuvaiheessa urheilu on ammatti, jonka harjoittamista tuetaan valmennuskeskuksissa ja leireillä, asiantuntevan henkilökunnan ohjauksessa.

Tavoitteen saavuttamiseksi Olympiarahasto pyytää lahjoituksia Suomen yrityksiltä, ammattiurheilijoilta ja yksittäisiltä kansalaisilta. Tuetaan yhdessä suomalaista huippu-urheilua!

 

Miksi tukea Olympiarahastoa?

Olympiarahasto tarjoaa kaikille suomalaisille uuden tavan tukea suomalaista huippu-urheilua. Lahjoitussumma kasvattaa rahaston pääomaa, ja sijoitetun pääoman tuotto ohjataan lupaavien urheilijoiden valmennukseen ja harjoitusolosuhteiden parantamiseen. Rahaston pääomaan ei kosketa, joten lahjoitus on ikuinen. Lisätuen avulla urheilijalla on mahdollisuus kehittyä lajinsa huipulle. Suomi tarvitsee kansainvälisen tason kilpaurheilijoita, sillä he ovat tärkeitä esikuvia nuorille. Kansainvälinen urheilumenestys ruokkii myös suomalaisten yhteenkuuluvuutta ja uskoa huomiseen. Lahjoitus Olympiarahastolle on lahja suomalaisen urheilun ja koko yhteiskunnan tulevaisuudelle.

Lue lisää Olympiarahastosta täältä!

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.