Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla

Joukkuelajit juhlivat Urheilugaalassa

Joukkuelajit ja erityisesti jalkapallo nousivat suureen rooliin vuoden 2020 Urheilugaalassa. Teemu Pukki valittiin Vuoden Urheilijaksi ja jalkapallomaajoukkueen EM-kisapaikan varmistuminen äänestettiin vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Joukkuelajit ja erityisesti jalkapallo nousivat suureen rooliin vuoden 2020 Urheilugaalassa. Teemu Pukki valittiin Vuoden Urheilijaksi ja jalkapallomaajoukkueen EM-kisapaikan varmistuminen äänestettiin vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. Urheilugaalan suoraa tv-lähetystä seurasi parhaimmillaan lähes 900 000 katsojaa.

Teemu Pukista tuli kolmas jalkapalloilija, joka on valittu vuoden urheilijaksi. Aiemmin kunnian ovat saaneet Jari Litmanen vuonna 1995 ja Sami Hyypiä vuonna 2001. Huuhkajien selviytyminen ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin nousi yleisöäänestyksessä vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva valittiin myös vuoden valmentajaksi.

 

– Tämänvuotisessa gaalassa oli upean lämminhenkinen tunnelma. Suomalainen urheilu ja sille osoitettu arvostus on nykyään huikean monipuolista – siitä todistivat sekä joukkuelajien että naisurheilun vahva läsnäolo illan ohjelmassa, iloitsee Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

Yksi Urheilugaalan kohokohdista oli Anssi Kelan esittämä kappale “Hyppy sumuun”, jonka hän oli tehnyt Suomen urheilun Hall of Fameen nimetyn Matti Nykäsen muistoksi.

 

– Ensimmäinen asia, jonka itse muistan Matti Nykäsestä, on hyppy sumuun Holmenkollenilla vuonna 1982. Lähdin rakentamaan biisiä kollektiivisesta muistista; kaikilla meillä on joku muisto Matti Nykäsestä. Halusin kirjoittaa myös sankaruudesta ja mikä on sen hinta, kertoo Kela.

 

– Esityksessä oli spesiaalilataus, koska Matin äiti oli paikalla ja pääsin ojentamaan palkinnon hänelle, Kela toteaa.

Nuorille urheilijoille kerättiin yli 13 000 harjoitustuntia

Urheilugaalan yleisöllä niin paikan päällä kuin tv:n ääressä oli mahdollisuus tukea nuoria urheilijoita lahjoituksilla Nuorelle siivet -kampanjaan. Suomen Olympiakomitean kampanjan tuotto ohjataan Suomen Urheiluakatemioille ja se kohdistuu koulupäivän aikaisen valmennuksen lisäämiseen. Urheilugaalan aikana lahjoitettiin yli 13 000 harjoitustuntia nuorten valmennukseen.

 

– Urheilugaalalle on tärkeää olla mukana auttamassa suomalaista urheilua konkreettisesti. Saimme gaalailtana kasaan upean summan, jolla parannetaan taas monen nuoren urheilijan arkipäivän olosuhteita ja edellytyksiä tavoitella unelmiaan, toteaa Riia Martinoja.

Kaikki eilisessä Urheilugaalassa palkitut löytyvät Urheilugaalan nettisivuilta

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.