Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla
Teemu Pukki – Jalkapallo - Urheilugaala UG2020 - Vuoden urheilija voittaja

Voittaja

Urheilugaala UG2020 - Vuoden urheilija

Teemu Pukki – Jalkapallo

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -äänestyksen voitti vuonna 2020 Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä ratkaisevassa roolissa EM-kisapaikan saavuttamisessa ollut Teemu Pukki. Hän sai ennätykselliset 5 089 pistettä ja ylivoimaisen ykkössijavyöryn (412).

Pukki teki EM-karsinnoissa kymmenen maalia, joka on kaikkien aikojen paras suomalaispelaajan maalimäärä jalkapallon arvoturnausten karsinnoissa. Englannin Mestaruussarjassa Norwichin paidassa Pukki oli kauden 2018–2019 maalikuningas ja valittiin kauden parhaaksi pelaajaksi. Norwich nousi Valioliigaan. Valioliigassa Pukki sai heti maalihanat auki ja laukoi muun muassa hattutempun 17. elokuuta Norwichin kotiottelussa Newcastlea vastaan. Pukki valittiin Valioliigan elokuun parhaaksi pelaajaksi. Pukki on kaikkien aikojen kolmas Vuoden Urheilijaksi valittu jalkapalloilija ja myös kaikkien aikojen kolmas tuon tittelin saanut joukkueurheilija. Aiemmat ovat olleet Jari Litmanen (1995) ja Sami Hyypiä (2001).

Vuoden Urheilija 2019 -äänestyksessä viiden parhaan joukkoon sijoittuivat Pukin lisäksi Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecký 2 302 pisteellä (12 ykkössijaa), maastohiihtäjä Iivo Niskanen 2 296 pisteellä (26), NBA-koripalloilija Lauri Markkanen 2 223 pisteellä (14) ja jääkiekon miesten MM-kultajoukkueen kapteeni ja ratkaisumaalien tekijä Marko Anttila 2 074 pisteellä (33).

Unohtumattomia tähtihetkiä 11. tammikuuta!

Urheilugaala 2024

Helsingin jäähalli

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.