Osuuspankki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Helsinki
Kultajousi
Lippu.fi
Tagomo
Clear Channel
Picnic
Legal Gaming
Niemi
Creative Technology
Stopteltat
Red events
SHT-Tukku - Selja T.
Sponsor Insight
Sinebrychoff
Urheilutoimittajain liitto
Tahto
Kuntaliitto
Suomen Aktiivisin Työpaikka
Tesla
Mikkeli – täydellisen liikuntakuukauden toteuttaminen - Urheilugaala UG2015 - Paavo Nurmi -palkinto voittaja

Voittaja

Urheilugaala UG2015 - Paavo Nurmi -palkinto

Mikkeli – täydellisen liikuntakuukauden toteuttaminen

Tunnustus annettiin vuoden 2015 Urheilugaalassa Mikkelille täydellisen liikuntakuukauden toteuttamisesta syksyllä 2014. Kuukauden aikana kokeilukulttuurin hengessä järjestettiin yli 100 liikuntatapahtumaa sekä yli 700 kokeilua, joilla lisättiin liikkeen määrää mm. päiväkodeissa, kouluissa sekä työyhteisöissä. Käytännössä kaikilla kaupunkilaisilla oli mahdollisuus olla mukana tässä poikkeuksellisessa työssä ja tavoitteena oli kokeilla uutta osallistavaa tapaa saada kaupunkilaiset itse ideoimaan liikkumista ja fyysisen aktiivisuuden lisäämistä. Täydellisen liikuntakuukauden taustatahot olivat Mikkelin kaupunki, Etelä-Savon Liikunta sekä Valo. Tunnustus myönnetään näille tahoilla ja palkinnon vastaanotti projektipäällikkö Hannu Korhonen.

Vuoden 2015 Urheilugaalassa lanseeratiin uusi kategoria ja samalla annetiin tunnustus vuonna 2014 tehdystä esimerkillisestä työstä liikkeen lisäämisessä, palkinnon nimi on Paavo Nurmi –palkinto.

Perustelu uudelle kategorialle

Liikkumattomuus uhkaa kansakunnan elinvoimaa ja alentaa Suomen kilpailukykyä. Suomessa liikkumattomuuden kustannus on lähes 2 miljardia euroa terveydenhuollon vuotuisista kokonaiskustannuksista. Jos kehitys jatkuu samansuuntaisena, liikkumattomuudesta aiheutuvat kustannukset kasvavat kestämättömiksi.

Uuden kategorian kautta halutaan nostaa esille uusia ratkaisumalleja, joilla on lisätty liikkeen määrää merkittävästi. Palkitseminen Urheilugaalassa toimii omalta osaltaan tärkeänä esimerkkinä muille toimijoille. Valtakunnallinen tunnustus ja julkisuus auttavat omalta osaltaan nostamaan tietoisuutta käsillä olevasta todellisesta haasteesta ja sen aiheuttamista kustannuksista yhteiskunnalle.

Unohtumattomia tähtihetkiä tammikuussa!

Urheilugaala

Tutustu Ehdokkaisiin

Kuka pokkaa arvostetun Uno-pokaalin Urheilugaalan humussa tänä vuonna? Tutustu ehdokkaisiin ja heidän saavutuksiinsa!

Äänestä Sykähdyttävin Urheiluhetki

Mikä sinua on sykähdyttänyt urheilussa tänä vuonna? Vaikuta Urheilugaalan palkittaviin äänestämällä Sykähdyttävintä Urheiluhetkeä!

Tapahtumaa järjestämässä

Pääyhteistyökumppanit

Helsinki
Ilta-Sanomat
Veikkaus
Osuuspankki
Kultajousi

Oikeudenhaltijat

Yle
Olympiakomitea
Suomen Paralympiakomitea
Veikkaus

Liity ykkösketjuun!

Tilaa Urheilugaalan uutiskirje ja kuule urheilun ja liikunnan sykähdyttävimmät tarinat.